Door Bergkamp gesteunde Ek verhoogt bod naar twee miljard

9 juni 2021, 14:41

Daniel Ek gaat zijn bod op Arsenal vermoedelijk verhogen naar twee miljard. De Spotify-topman wordt al een langere tijd in verband gebracht met een overname van de club uit Noord-Londen, nadat hij een Tweet de wereld instuurde over zijn interesse in de club. Het vorige bod van Ek werd nog afgewezen, volgens Josh Kroenke had de club het geld niet nodig. Met zijn nieuwe bod hoopt Ek alsnog een gooi te doen naar het eigenaarschap.

De Amerikaanse familie Kroenke ligt zwaar onder vuur bij Arsenal. In 2011 kocht Stan Kroenke de meerderheid van de aandelen van Arsenal, met hem zou de club opnieuw op zoek gaan naar hoofdprijzen. Door de jaren heen is de relatie tussen de Kroenke familie en de supporters echter steeds zwakker geworden, mede door de teleurstellende prestaties. 

De aanhang van The Gunners eist dat de topman van Arsenal vertrekt. Er werd al een langere tijd geklaagd over het uitgavenpatroon van de topman. In eind april maakte de club ook nog bekend dat Kroenke één van de voorzitters was van de aankomende Europese Super League, daardoor ontstond een definitieve breuk tussen de aandeelhouder en de aanhang van de club.

Lees ookBergkamp: "Het Arsenal-DNA moet hersteld worden"

Twee maanden later is de overname van Ek nog steeds een gespreksonderwerp. De supporters vinden het tijd voor wat nieuws, in Ek zien zij de ideale opvolger. Dennis Bergkamp, die ook betrokken is bij de plannen, vertelde laatst in een interview met Voetbal International over de ambities van Ek. "Daniel is zijn hele leven al Arsenal-fan. Een echte. Ook hij bleek zich al langer zorgen te maken over de neergang bij de club. Toen de Super League het nieuws dagenlang domineerde, ontplofte Daniel zo ongeveer. Dat was het moment waarop hij wilde doorpakken en contact met ons opnam." Nu maakt Ek zich volgens Sky Sports klaar om een tweede bod uit te brengen op de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen