Muitende Premier League-clubs bestraft met miljoenenboete

9 juni 2021, 14:06   Bijgewerkt: 9 juni 2021, 14:15

De Premier League-clubs die stiekem de Super League wilden starten in het Europese voetbal moeten iets meer dan twintig miljioen euro betalen aan de mede Engelse clubs. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur moeten ieder 3,5 miljoen pond, zo'n vier miljoen euro, aftikken als straf. De toekomstige straffen zijn overigens bepaald niet mals.

Dat schrijft Sky Sports. De Engelse clubs betalen dat bedrag alleen aan de Engelse clubs in de Premier League, waardoor de straf daar niet bij zal blijven. De kans is groot dat ze ook bij de UEFA nog een onbekend, maar hoger bedrag moeten betalen ofwel via een andere manier een boete opgelegd krijgen. FC Barcelona, Real Madrid en Juventus kunnen nog altijd een andere straf tegemoet zien, omdat ze nog geen openlijk afstand namen van de Super League.

De miljoenenboete van de zes Engelse clubs wordt verdeeld over de veertien andere clubs op het hoogste niveau. Waar in eerste instantie aan een heel hoog bedrag werd gedacht, valt de uiteindelijke kostenpost nog wel mee. Het is onduidelijk of de clubs die degraderen uit de hoogste afdeling in Engeland het bedrag nog krijgen of dat de gepromoveerde clubs deze bonus bijschrijven. 

Lees ook: Barça

Hele hoge toekomstige straffen

Vanuit de Premier League zijn het dus hele lichte straffen voor de muitende clubs, maar bij een tweede poging wordt het beduiend anders. Dan staat er eenbeote van bijna dertig miljoen euro per club op, plus een puntenaftrap van zo'n dertig (!) punten per team. Dat moet de clubs afschrikken om nog een tweede poging te doen om een eigen competitie te beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen