Spanje houdt rekening met het ergste en vliegt elf spelers in

9 juni 2021, 11:59

Bij de nationale ploeg van Spanje houdt men rekening met een verdere uitbraak van het coronavirus. Nadat in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede besmetting werd geconstateerd bij Diego Llorente, is besloten om een deel van de O21-ploeg ook in een bubbel te plaatsen. Elf spelers van die tegen Litouwen al de nationale ploeg vertegenwoordigden zijn toegevoegd aan de selectie.

Dat toegevoegd wil overigens vooral zeggen dat ze beschikbaar zijn voor bondscoach Luis Enrique en gaan optrainen. Uiteraard worden ze niet in dezelfde bubbel geplaatst als alle andere internationals, dan zouden ze - bij een uitbraak - ook besmet kunnen raken. De spelers worden geplaatst in een parallelle bubbel, waaraan eerder al Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raúl Albiol en Kepa Arrizabalaga werden geplaatst.

Zij gaan trainen om fit te zijn richting het EK als er wel een enorme uitbraak zou plaatsvinden bij de nationale ploeg van Spanje. Enrique mag zijn selectie tot op het moment van de eerste wedstrijd nog veranderen en kan bij twijfel dus nieuwe spelers invliegen. Dat was eerst een viertal spelers, dat werden er zes en de groep bestaat inmiddels uit zeventien spelers. Bij een gigantische uitbraak zal de selectie van de Spanjaarden er behoorlijk anders uitzien.

Lees ookHele grote coronazorgen bij Spanje: nóg een besmetting

Dat zijn overigens niet de minte namen: met Óscar Mingueza (FC Barcelona), Brahim Diaz (AC Milan), Marc Cucurella (Getafe) en Gonzalo Villar (AS Roma) zit er nog genoeg kwaliteit bij. Al is de selectie, mocht Enrique wel alles over de kop moeten gooien, natuurlijk beduidend minder dan de huidige namenlijst van de Spanjaarden. Wordt ongetwijfeld vervolg...

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen