Voor het EK losgaat spelen eerst de Leeuwinnen nog

Voor het EK losgaat spelen eerst de Leeuwinnen nog

10 juni 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 10 juni.


Specials

De alternatieve Franse EK-selectie: zou dit elftal meedoen om de titel?
Er is geen ontkomen aan: Frankrijk is de topfavoriet om het EK te winnen. Didier Deschamps beschikt over een selectie om je vingers bij af te likken. De luxe is ongekend voor de Franse bondscoach, die noodgedwongen een hoop topspelers heeft moeten teleurstellen. Stel: er zou een elftal worden samengesteld van niet-geselecteerde Franse spelers. Hoe zou dat team er dan uitzien? En zou het ook een rol kunnen spelen in de strijd om de Europese titel?

Dit worden de tien sterspelers van dit Europees Kampioenschap
Nog één dag wachten en dan gaat eindelijk het Europees Kampioenschap 2020 van start! Verschillende landen maken kans op de titel en zij worden bij de hand genomen door hun sleutelspelers. FCUpdate.nl zet voor u alvast de tien sterspelers van dit EK op een rijtje.

Wedstrijden

Italië (v) - Nederland (v) (17.30 uur)
Het Europees kampioenschap begint voor Nederland zondag, maar om de Oranjekoorts vast te laten beginnen, kan de damesploeg een handje helpen. Hoewel het een oefenduel is, zal er voor de dames toch met spanning naar de wedstrijd toegeleefd worden. Het is namelijk een van de laatste duels voor de Olympische Spelen begint. Na dit duel speelt de ploeg van Sarina Wiegman alleen nog tegen Noorwegen voor het naar Japan reist. Dat duel staat dinsdagavond om 18.00 uur op het programma in de Grolsch Veste.

Voetbal op tv

17.30 uur: Italië (v) - Nederland (v), SBS 9, live verslag van het oefenduel van de Leeuwinnen