Hele grote coronazorgen bij Spanje: nóg een besmetting

9 juni 2021, 08:24   Bijgewerkt: 9 juni 2021, 11:59

Grote problemen dreigen voor de nationale ploeg van Spanje. Nadat er bij Sergio Busquets een positieve coronatest werd afgenomen, ging heel de voorbereiding op de kop voor de nationale ploeg van Luis Enrique. Lang leek het de enige besmetting te zijn in de selectie, maar inmiddels is duidelijk dat ook Diego Llorente met corona kampt. Iedereen houdt dan ook zijn adem in in Spanje.

Dat is een bijzonder vervelende situatie voor de Spanjaarden, die na de besmetting van Busquets extreem voorzichtig te werk zijn gegaan. De captain werd volledig afgezonderd van alle andere spelers, in een oefenwedstrijd tegen Litouwen werd het O21-team gestuurd en verder werden er nog meer voorzorgsmaatregelen genomen. Maar dat was of te laat of niet goed genoeg uitgevoerd, want Llorente heeft dus ook een positieve test afgelegd.

Het kan uiteraard met een langere incubatietijd te maken hebben dat de tweede besmetting nu pas aan het licht kwam, terwijl er maandagavond nog géén nieuwe besmettingen werden geconstateerd. Met een tweede besmetting in korte tijd op een kleine selectie ligt het gevaar van een enorme uitbraak op de loer. Dat zou in theorie zelfs tot een reglementaire nederlaag kunnen leiden, als er tijdens het EK géén volwaardige ploeg op de been gebracht kan worden.

Lees ookCorona-soap Spanje: vier nieuwe spelers en peperdure premies

Vooralsnog is het afwachten of er meer besmettingen aan het licht komen. Enrique mag tot de eerste wedstrijd van het EK nog wijzigingen aanbrengen, maar deed dat tot dusver bewust niet. De eerste tegenstander is Zweden en ook bij dat land werden al twee positieve coronagevallen gemeld: Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen