Slachtoffer Promes doet verhaal: "Dat redde denk ik mijn leven"

9 juni 2021, 08:08

De man die door Quincy Promes zou zijn neergestoken op een privéfeetsje in Abcoude heeft voor het eerst na bijna een jaar een boekje over gedaan over de vermeende steekpartij. De neef van de oud-Ajacied wil dat de zaak alsnog voor de rechter komt, ondanks dat hij eerst géén aangifte deed. "Ik was altijd trots op mijn neef en wilde zijn carrière niet beschadigen. Maar ik hoorde helemaal niks. Geen telefoontje, geen berichtje."

Nog altijd heeft hij te kampen met de gevolgen van de steekpartij, waarvan Promes beschuldigd wordt. Zo kan hij zijn werk niet meer uivoeren en doet ook lopen nog altijd pijn. Dat Promes de zaak nog altijd ontkent, doet hem nog meer pijn. "Er is zoveel bewijs, ook van ooggetuigen. Ik probeer me te focussen op mijn herstel en de toekomst en daar kan ik zijn fabeltjes en arrogante houding niet bij hebben", vertelt hij in De Telegraaf.

Over de avond waarop de messteek plaatsgevonden heeft. "Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen op me afstormen. Ik deinsde naar achteren en viel achterover. Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen. Ik voelde meteen mijn been warm worden van het bloed. Ik trok me overeind aan iemand die naast me stond maar kon mijn been amper nog bewegen. Die persoon heeft me naar de auto begeleid en ging mee naar het ziekenhuis. Daar schrokken ze zich rot van de diepe steekwond", reconstrueert hij de avond, waarop hij eerder nog op de foto ging met Promes.

Lees ookPromes-slachtoffer legt bom onder EK en wil uitspraak deze week

De international deed hem een voorstel voor financiële compensatie, maar dat was met een paar duizend euro 'een lachertje'. "Het is me totaal niet om geld te doen. Maar ik heb al een jaar niet kunnen werken en ook de toekomst is zeer onzeker. Je kunt niet iemand neersteken en dan vervolgens gewoon lekker doorgaan met je leventje zonder de consequenties te aanvaarden", stelt hij. Mede daarom werd er voor een deel beschiking gelegd op de dure villa van Promes, van wie hem wil dat hij zich snel voor een rechter moet verantwoorden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen