Promes-slachtoffer legt bom onder EK en wil uitspraak deze week

9 juni 2021, 07:30

Het is opnieuw onrustig rondom Quincy Promes. De buitenspeler van het Nederlands elftal is nog altijd betrokken als verdachte bij een zaak, waarbij hij als dader mogelijk met een mes gestoken heeft. Hoewel Frank de Boer aankondigde dat er rondom hem geen updates zouden plaatsvinden voor en tijdens het EK, komt daar mogelijk toch verandering in. Slachtoffer en de neef van Promes wil dat het Openbaar Ministerie nog vóór het Europees kampioenschap een uitspraak doet.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Yehudi Moszkowicz, de advcoaat van het slachtoffer, vermoedt dat er met opzet lang gedaan wordt over een uitspraak, zodat het tijdens het EK rustig blijft. "Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan", licht de advocaat toe tegenover de ochtendkrant. Volgens hem is het dan ook meten met twee maten. "Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht."

Daarom neemt het kamp dat tegenover Promes staat in de zaak een duidelijk standpunt in en gaat mogelijk een  'artikel twaalf-procedure' starten als de uitspraak uitblijft. Dat betekent dat de rechtbank wordt aangespoord om een uitspraak te doen in de zaak. De advocaat van international Promes, Gerard Spong, wil niet reageren op de kwestie.

Lees ookPromes over strafzaak: "Moet worden beoordeeld als voetballer"

Vanuit de KNVB is er bij monde van Eric Gudde gereageerd dat de voetbalbond géén inlvoed heeft uitgeoefend op het moment dat de rechtszaak plaats zou moeten vinden. "We willen benadrukken dat ook wij zien dat dit voor alle betrokkenen een vervelende situatie is", stelt Gudde tegenover het Algemeen Dagblad. Enkele dagen geleden liet Promes zich nog uitgebreid interviewen over de kwestie, in de hoop dat daarmee de kous af zou zijn en de blik op het eindtoernooi zou kunnen. Dat is na deze ontwikkeling weer een flinke stap moeilijker geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen