Frankrijk raakt Benzema kwijt, Giroud pakt meteen kans

8 juni 2021, 23:14

Frankrijk kan met een overwinning toeleven naar het EK. De formatie van Didier Deschamps won bij de laatste test dinsdag met 3-0 van Bulgarije, maar toch was er niet alleen maar goed nieuws voor de Fransen. Karim Benzema viel namelijk geblesseerd uit.

Deschamps koos er wederom voor om Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Karim Benzema als aanvallers op te stellen. Daarbij stond N'Golo Kanté terug in de basis. Hij voegde zich door de Champions League-finale met Chelsea later bij Frankrijk en zorgde er met zijn terugkeer in de basis voor dat Frankrijk weer op volle kracht was.

Na een halfuur was het voor de eerste keer raak voor Frankrijk. Griezmann trof doel met een schitterende omhaal, die tot stand kwam na een geblokt schot van Mbappé. Feest dus voor Frankrijk, maar daarna kwam ook meteen slecht nieuws. Benzema viel daarna namelijk geblesseerd uit met een bovenbeenblessure. Over de ernst daarvan is momenteel nog niets duidelijk, maar zorgelijk is het uiteraard wel.

Olivier Giroud kwam als invaller in het veld en deed meteen van zich spreken door the keer te scoren. Hij staat door die twee goals nu al op 46 doelpunten voor Frankrijk en is achter Thierry Henry tweede op de lijst van all-time topscorer van Frankrijk. Giroud liet zich zodoende zien als vervanger van Benzema en maakt ook kans op een basisplek volgende week, als Benzema niet op tijd fit is voor de EK-start. Daarover zal de komende dagen meer duidelijk worden.

Frankrijk begint het EK over precies een week, met een kraker tegen Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen