Piepjong Spanje ook te sterk voor Lithouwen, Polen gelijk

Piepjong Spanje ook te sterk voor Lithouwen, Polen gelijk

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 juni 2021 – Er is dinsdagavond een vrij aparte oefeninterland gespeeld tussen Spanje en Litouwen. De Spanjaarden traden door een coronabesmetting van Sergio Busquets aan met de Onder-21-ploeg om op die manier geen risico te nemen. Bij Spanje was er geen enkele vaste waarde aanwezig, maar werd er toch met 4-0 gewonnen.

Spanje wilde de oefeninterland per se door laten gaan, maar trad zodoende aan met de b-ploeg waarin de talenten hun kans kregen. Onder meer Manu García (ex-NAC Breda), aanvoerder Marc Cucurella (Getafe), Brahim Díaz (AC Milan) en Óscar Mingueza (Barcelona) mochten aantreden in wat natuurlijk een vrij aparte oefeninterland was.

Ondanks dat Spanje dus met nieuwe namen aantrad, had het geen enkele moeite met de tegenstander. Hugo Guillamón en Diaz zorgden voor een 2-0 ruststand en na de doelwissel werd de marge nog vergroot door Juan Miranda en Javi Puado. Spanje begint maandag 14 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Zweden. Door de besmetting van Busquets is het nog even de vraag met welke ploeg Spanje zal aantreden.

Polen - IJsland 2-2
Polen heeft de laatste oefeninterland voor het EK niet in winst weten om te zetten. Tegen IJsland bleef het steken op een 2-2 gelijkspel. Belangrijkste nieuws was dat Robert Lewandowski wel in de basis stond, maar geen van de goals voor zijn rekening nam.

Reacties

gerelateerd