Hamsik vertrekt alweer uit Zweden en kiest voor nieuw avontuur

8 juni 2021, 20:44

Marek Hamsik heeft alweer een nieuwe club gevonden, kort na zijn plotselinge vertrek bij IFK Göteborg. Drie maanden na zijn aankomst bij de Zweedse club kiest de middenvelder ervoor om naar Turkije te verkassen. Hij heeft zich verbonden aan Trabzonspor.

Hamsik gaat zodoende aan de slag bij de nummer vier van Turkije. Hij is de derde grote naam die deze zomer is aangetrokken door Trabzonspor, dat ook al Bruno Peres van AS Roma en Gervinho van Parma aan zich wist te binden. De 33-jarige middenvelder maakt zich met Slowakije momenteel op voor het EK dat komend weekend begint en zal daarna aan de slag gaan bij de Turkse club.

Hij is dus al snel weer vertrokken bij Göteborg, waar hij in maart van dit jaar neerstreek na twaalf seizoenen bij Napoli te hebben gespeeld. De Slowaak speelde eerder bij Slovan Bratislava, Brescia en dus Napoli. Ook kwam de middenvelder uit voor Dalian Yifang, dat hem begin maart naar Göteborg liet gaan. Die transfer was net zo verrassend als niet succesvol uiteindelijk.

Financieel is de stap naar Trabzonspor geen gekke voor Hamsik. Naar verluidt gaat hij de komende twee jaar anderhalf miljoen euro per jaar opstrijken. Daar komt nog een tekenbonus van 1,4 miljoen euro bij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen