Vink kiest Malen boven Weghorst: "Scoort makkelijker"

8 juni 2021, 09:23

Hoewel Wout Weghorst tijdens de laatste twee oefenduels een basisplaats kreeg bij het Nederlands elftal, hoopt Marciano Vink dat bondscoach Frank de Boer voor een andere optie in de punt van de aanval kiest. De analyticus denkt dat Oranje met Donyell Malen in de punt van de aanval meer kans maakt op succes tegen Oekraïne.

Dat stelt de voormalig Ajacied tijdens het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik zou denk ik met Malen en Memphis Depay voorin spelen, met Georginio Wijnaldum daar kort achter", aldus Vink. "Malen moet gewoon spelen. Bovendien zou ik kiezen voor meer voetbal op het middenveld." Afgelopen week vormden Wijnaldum, Frenkie de Jong en Marten de Roon de middenlinie.

Vink is niet kritisch op de optredens van Weghorst. "Hij heeft het redelijk goed gedaan. Natuurlijk zijn er momenten geweest dat hij iets beter aan de bal kon zijn en scherper voor het doel, maar hij toont in ieder geval aan dat hij dolgraag wil." Dat bewees de aanvaller met zijn eerste goal in dienst van oranje. Tegen Georgië verdubbelde de aanvaller van VfL Wolfsburg de score.

Vink kiest echter alsnog voor de aanvaller van PSV.  "Ik denk dat je met Malen iets meer variatie hebt en dat je kan doorvoetballen in de zestien. Het is best wel heel klein met twee spitsen bij elkaar. Weghorst mist net die finesse, die Malen daar wel heeft. En Malen scoort gewoon wat makkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen