Keiharde klap voor ex-Ajacied: Lewandowski moet partner missen

8 juni 2021, 08:31

De droom van Arek Milik is uiteen gespat. De 27-jarige Pool zat bij de definitieve selectie van zijn land voor het komende EK, maar een blessure gooit roet in het eten. Bondscoach Paulo Sousa heeft laten weten dat de knieproblemen van Milik zijn EK-deelname zullen verstoren.

De spits is doorgaans de aanvalspartner van Robert Lewandowski in de Poolse punt, maar kan het doelpuntenkanon deze zomer niet ondersteunen. Milik koos juist afgelopen winter voor een vertrek bij Napoli, zodat hij zijn speelkansen kon vergroten. Dat lukte bij Olympique Marseille, waar hij een contract tot de zomer van 2022 tekende.

Milik, die zich in twee seizoenen bij Ajax met veel treffers in de kijker speelde, kwam tot dusverre tot 56 interlands. Daarin was hij vijftien keer trefzeker. Tijdens het vorige EK in 2016 maakte hij de winnende treffer tegen Noord-Ierland. Daarmee bezorgde hij zijn land de eerste eindzege op een Europese eindronde ooit. Portugal was in de kwartfinale uiteindelijk te sterk.

Voor Polen nemen de kopzorgen in de punt steeds meer toe. Ook Hertha BSC-spits Krzysztof Piatek is namelijk niet van de partij. De aanvaller mist het EK wegens een enkelblessure. Polen neemt het deze zomer tijdens de groepsfase op tegen Slowakije, Spanje en Zweden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen