'PSG troeft Barça weer af met megacontract Donnarumma'

7 juni 2021, 23:42

Paris Saint-Germain gaat vermoedelijk voor de tweede keer in korte tijd FC Barcelona aftroeven op de transfermarkt. De Franse topclub heeft vrijwel zeker een akkoord bereikt met Gianluigi Donnarumma. Het wordt moeilijk voor andere clubs om hem nog voor de Franse neuzen weg te kapen, aangezien de transfervrije goalie een megacontract voorgeschoteld is.

Dat schrijven transferspecialisten Fabrizio Romano en Gianluca di Marzio maandagavond met vrijwel aan grenzende zekerheid. De nog altijd pas 22-jarige keeper is deze zomer transfervrij en stond in de sluimerende belangstelling van FC Barcelona en Juventus, maar geen van beide clubs werd vooralsnog écht concreet voor de goalie van AC Milan. Mede daardoor kreeg PSG de kans om in navolging van Georginio Wijnaldum – wiens komst alleen nog officieel bevestigd moet worden, hij wordt morgen (dinsdag) medisch gekeurd – nóg een speler transfervrij binnen te halen.

Daarvoor heeft het net als bij de Nederlandse middenvelder geen halve middelen gebruikt. De jonge keeper gaat een vijfjarig (!) contract ondertekenen met, let op, een salaris van zo'n twaalf miljoen euro per seizoen. Daarbij zijn de bonussen overigens wel inbegrepen, maar zodra de handtekening van de keeper op papier staat, krijgt hij de komende vijf jaar dus zo'n zestig miljoen euro alleen al aan salaris op zijn bankrekening gestort. Bizarre bedragen waar FC Barcelona, al zou het willen, lang niet mee kan concurreren en ook Juventus zal daar niet overheen gaan. Opvallend is ook dat hij vermoedelijk met rugnummer 99 gaat keepen. 

De verwachting is dat Donnarumma, momenteel bij de nationale ploeg van Italië, in Florence wordt gekeurd op zeer korte termijn en dan mogelijk binnen 24 uur al wordt gepresenteerd bij de nummer twee van de Ligue 1 afgelopen seizoen. Wat de plannen met de huidige eerste keeper Keylor Navas zijn, is nog onbekend. Alexandre Letellier en Yanis Saidani hebben een aflopend contract bij de club uit Parijs. 

Lees ook: Wijnaldum tekent 'beste contract uit zijn loopbaan' bij PSG

Voor de talentvolle Nederlander Xavi Simons (18) kan deze deal overigens ook goed nieuws zijn, aangezien Mino Raiola deze deal in orde gaat maken voor de keeper. Dat geeft de zaakwaarnemer van Simons ook weer meer mogelijkheden aan de onderhandelingstafel: naar verluidt wordt er ook over zijn nieuwe contract spoedig gesproken in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen