Corona-soap Spanje: vier nieuwe spelers en peperdure premies

7 juni 2021, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Spaanse nationale ploeg van Spanje zit behoorlijk in zijn maag met de coronabesmetting van Sergio Busquets. Bondscoach Luis Enrique riep maandagavond vier andere spelers op, er kwamen veel verzoeken van Spaanse clubs om de oefeninterland dinsdagavond van 'naam' te laten veranderen én er kwam goed nieuws: vooralsnog kwamen er namelijk geen nieuwe besmettingen bij.

Dat liet de nationale ploeg van Spanje weten maandagavond in een officieel communiqué. Uit de nieuwe ronde PCR-tests van de volledige A-selectie en de technische staf, kwamen vooralsnog geen nieuwe besmettingen aan het licht. Alleen Busquets, die in elk geval de eerste wedstrijd op het EK moet missen om die reden, heeft vooralsnog een positieve test afgelegd.

Omdat het onduidelijk hoe het verder gaat met de middenvelder van FC Barcelona, heeft bondscoach Enrique vier mogelijke vervangers oproepen. Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United) Pablo Fornals (West Ham United) en Carlos Soler (Valencia) zijn tijdelijk aan de selectie toegevoegd, ook voor als er nog meer spelers zouden wegvallen in de komende dagen. Als Busquets niet inzetbaar is, mag zijn plek voor de eerste wedstrijd tegen Zweden nog worden opgevuld. Na het eerste duel mag dat alleen nog met de keepers.

Veel premies

Overigens kwam er ook een opmerkelijk verzoek van veel Spaanse clubs: omdat het O21-team dinsdagavond de plek inneemt van de nationale ploeg tegen Litouwen, willen clubs ook dat er onder die vlag gespeeld wordt. Waarom? Veel clubs hebben flinke premies, bonussen of zelfs structurele salarisverhogingen opgenomen in de contracten van jonge spelers voor een debuut in de nationale ploeg van Spanje. Als dat nu in een O21-team gebeurt onder de vlag van het grote A-elftal, dan is dat zomaar een flinke kostenpost.

Lees ook: Busquets test positief en gooit alles in de war bij Spanje

Dagblad AS schrijft dat er veel verzoeken zijn om de wedstrijd formeel door het O21-team te laten spelen, maar dat kan niet meer. De spelers die meededen aan het EK O21 jaar waren voor de start van de kwalificatie nog geen 21 en dat is de grens die aangehouden wordt. Maar voor een nieuwe reguliere wedstrijd zijn vrijwel alle spelers te oud om in actie te mogen komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen