Imponerend Duitsland speelt zichzelf opeens weer op EK-lijstjes

Imponerend Duitsland speelt zichzelf opeens weer op EK-lijstjes

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 juni 2021 – Vrijwel niemand heeft Duitsland tot dusver als winnaar van het EK in verschillende pooltjes benoemd, maar daar kan na vanavond (maandag) weleens verandering in komen. De ploeg van Joachim Löw maakte in de uitzwaaiwedstrijd ontzettend veel indruk tegen Letland en hield met een 7-1 zege zelfs nog enigszins in.

Want niet alleen de enorme uitslag geeft vertrouwen, ook het vertoonde veldspel gaf reden tot grote tevredenheid bij Löw. De bondscoach op wie zoveel kritiek is in de afgelopen jaren zag dat zijn ploeg tot de vijftigste minuut op schema liep voor een 10-0 (!) overwinning op Letland, want Timo Werner maakte vijf minuten na de pauze alweer de 6-0 voor Duitsland.

Hij was de zesde van in totaal zeven verschillende doelpuntenmakers, die scoorden veelal uit heerlijke aanvallen, waar ook Atalanta-back Robin Gosens meermaals een aandeel had met zijn eerste interlanddoelpunt en assist. Maar na de zesde goal van Duitsland ging de voet enigszins van het gaspedaal en na uur een voetbal was er ook al vijf keer gewisseld door Löw, die een basisplaats had ingeruimd voor Thomas Müller (hij maakte zijn eerste goal sinds zijn terugkeer) en Mats Hummels.

Ook de ervaren verdediger was met een heerlijke diepe pass (zie onder) direct betrokken bij een doelpunt van Duitsland. Hij kon niet voorkomen dat invaller Aleksejs Saveljevs een kwartier voor tijd nog de eretreffer maakte namens Letland in de honderdste interland van Manuel Neuer, maar dat inspireerde Duitsland wel nog tot een late goal: Leroy Sané maakte direct na de 6-1 nog de zevende goal van Duitsland.

Lees ookSlecht nieuws Oranje: cijfers weinig hoopgevend voor EK-winst

De avond betekende een flinke opsteker voor Löw, die met zijn elftal zo met een goed gevoel naar de poule des doods kan gaan op het EK 2020: Portugal, Hongarije en Frankrijk. Laatstgenoemde is vooralsnog dé favoriet en het meest ingevuld in alle pooltjes, maar na vanavond zal ook Duitsland weer eens wat vaker de revue passeren als ingevulde winnaar.

Reacties

gerelateerd