Schreuder over 'trainersrel' bij Barça, rol van Koeman en Messi

7 juni 2021, 22:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder is blij dat Ronald Koeman en hij mogen aanblijven bij FC Barcelona. De assistent-coach was net als de hoofdtrainer de laatste weken flink in spanning over wat er zou gebeuren, maar kijkt uit naar het volgende seizoen en doet een boekje open over het afgelopen voetbaljaar in Catalonië.

Dat vertelt de rechterhand van Koeman tegenover VoetbalTijd. "De afgelopen weken waren niet leuk. Maar gelukkig is alles goed gekomen en kunnen we door", stelt Schreuder, die het goed naar zijn zin heeft naast Koeman, die hem genoeg vrijheid geeft. "Absoluut. Ronald heeft heel duidelijk aangegeven waarom hij mij wilde hebben. Dat was een super leuk gesprek en ik heb alle vrijheid. Maar Ronald doet ook zelf veel trainingen en laat zien dat hij ook de teugels in handen heeft."

Verder gaat de assistent-coach uitgebreid in op de samenwerking met Lionel Messi. "Dat is heel bijzonder, als Nederlandse trainer samenwerken met de beste speler ooit", aldus Schreuder. "Je ziet aan hem dat hij een enorme liefhebber is. Vooral in de omschakeloefeningen, als hij dichtbij het doel is, geniet hij van. (…) Je ziet hem soms dingen doen in de partij als je hem vrij laat, dat is ongelofelijk wat voor doelpunten hij dan maakt."

Hoewel hij veel staat te genieten langs het trainingsveld, wil Schreuder dat ook niet overdrijven. "Het is eervol, maar je bent ook trainer. Je moet structuur brengen in de trainingen en ik moet mijn werk doen. Maar je overlegt veel met zulke ervaren spelers over dingen, je moet ze erbij betrekken. Als je het er met hem over hebt, gaat het inhoudelijk ook echt veel over voetbal." Dat de aanvoerder afgelopen jaar nog speelde in Camp Nou, is volgens Schreuder ook vooral te danken aan Koeman.

"Hij heeft vanaf de eerste dag met Messi gesproken dat hij hem wilde behouden. Messi wilde weg, dat was een strijd, maar dat niks met ons te maken. Ronald wilde hem per se houden en later, toen de president (Josep Bartomeu) weg was, merkten wij dat hij weer volop erbij én gemotiveerd was. Ronald heeft veel met hem gesproken over zijn rol en de manier van spelen: dat is uiteindelijk eruit gekomen. Messi werd topscorer en we hebben een heel mooie serie neergezet", weet de coach, die met de Catalanen uiteindelijk wel net naast de landstitel greep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen