Guardiola steunt besluit Barça: "Koeman verdient nog een jaar"

7 juni 2021, 14:10

Pep Guardiola steunt het besluit van FC Barcelona om het contract van Ronald Koeman te respecteren. De Nederlandse trainer leefde lang in onzekerheid en leek op weg naar de uitgang van Camp Nou, maar kreeg vorige week te horen dat hij toch mag blijven.

Dat doet Guardiola goed. De vijftigjarige oefenmeester van Manchester City nam maandag deel aan een golftoernooi en besprak met de aanwezige Spaanse pers onder meer het aanblijven van Koeman. "Het is een heel lastig jaar geweest, maar Barça heeft een groot deel van het seizoen goed gespeeld. Ronald verdient het om een jaar met mensen in het stadion te hebben", wordt Guardiola geciteerd.

Guardiola en Koeman kennen elkaar goed. Afgelopen weekend waren zij nog samen op de golfbaan te bewonderen. "We zijn goede vrienden en ik ben heel blij voor hem. Het tweede jaar is meestal beter dan het eerste omdat iedereen elkaar dan al kent. Hij heeft het team al meer naar zijn hand kunnen zetten en op sommige momenten speelde Barça erg goed. Toen er werd overgestapt naar een systeem met vijf verdedigers, speelde Barça het beste voetbal van Spanje."

Dat Koeman aanvankelijk aan het lijntje werd gehouden door voorzitter Joan Laporta, verbaast Guardiola niet. "We zijn allemaal afhankelijk van de resultaten. Koeman wist dat na afloop van La Liga iedereen een paar dagen of weken de tijd nodig had om de beste beslissing te nemen", aldus Guardiola. "Wat ik in zijn situatie had gedaan? Als de baas mij om tijd zou vragen, dan zou ik hem die geven."

Koeman gaat volgend seizoen werken met twee spelers die Guardiola heel goed kent: Sergio Agüero en Eric García. Beide spelers maken transfervrij de overstap van Manchester City naar Barcelona. "Het zijn twee zeer goede aanwinsten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen