Oekraïne presenteert EK-shirt, Rusland reageert woedend

7 juni 2021, 10:50   Bijgewerkt: 7 juni 2021, 10:58

Het nieuwe shirt van de nationale voetbalploeg van Oekraïne heeft tot boze reacties geleid in Rusland. De tegenstander van Oranje gaat namelijk spelen met een afbeelding van het land op het shirt. Ook de Krim is daarin meegenomen, maar Rusland ziet dat schiereiland als zijn eigendom.

Rusland annexeerde de Krim in 2014 en sindsdien valt het gebied onder Russisch gezag. Volgens een merendeel van de VN-staten behoort het echter nog tot Oekraïne. In het Russische parlement is daarom woedend gereageerd op het EK-shirt van de Oekraïners. Het shirt werd zondag onthuld door Andriy Pavelko, het hoofd van de Oekraïense voetbalbond.

Het shirt van Oekraïne is als vanzelfsprekend geel van kleur. Op de voorkant zijn de contouren van het land te zien. Die zijn in het wit om het logo van de voetbalbond gedrukt. Naast de Krim zijn ook de regio's Donetsk en Lugansk, waar pro-Russen de dienst uitmaken, op het shirt te bewonderen. Volgens de BBC is men daar in Rusland zeker niet blij mee.

Oekraïne begint het EK komende zondag met een wedstrijd tegen Nederland. Daarna speelt de ploeg van bondscoach Andrij Sjevtsjenko ook nog tegen Noord-Macedonië en Oostenrijk. Rusland is ook van de partij op het eindtoernooi. De Russen zijn in groep B gekoppeld aan België, Denemarken en Finland. Het toernooi wordt zaterdag in Sint-Petersburg geopend tegen de Belgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen