Barcelona liet na Wijnaldum-deal al rond te maken

Barcelona liet na Wijnaldum-deal al rond te maken

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 juni 2021 – FC Barcelona heeft aan zichzelf te wijten dat Georginio Wijnaldum niet al officieel speler is van de Catalaanse club. De grootmacht had de deal zelfs al rond kunnen maken, maar was enigszins traag in de afwikkeling van de laatste details, waardoor Paris Saint-Germain op de lijn kon komen. En het salaris in Parijs is vermoedelijk nóg hoger dan aangenomen werd.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Waar uitgegaan werd van zo'n acht miljoen euro per seizoen aan loon, gaat de aanvoerder van het Nederlands elftal zelfs zo'n tien miljoen euro per voetbaljaar ontvangen. 'Geld is bij de Parijse club, in tegenstelling tot Barcelona, geen probleem', schrijft de ochtendkrant over de 'bomen die tot de hemel reiken' bij PSG.

FC Barcelona had de deal al volledig in kannen en kruiken, maar de medische keuring moest nog wel worden gedaan. En precies in dat stuk van de overeenkomst, maakten de Catalanen te weinig vaart. 'Saillant detail: FC Barcelona had de deal al rond kunnen maken als het meer vaart achter de zaak had gezet', weet het dagblad, dat ook stelt dat Ronald Koeman behoorlijk baalt van de fout.

'Een forse tegenvaller voor Koeman, wiens club al een lange periode een chaotische indruk maakt en ook hier steken laat vallen. Koeman rekende op de komst van Wijnaldum, die hij wilde koppelen aan Memphis Depay, omdat dit duo onder zijn leiding in het Nederlands elftal een geweldige en veel scorende tandem vormde', schrijft het medium. Eerder werd duidelijk dat door de komst van Wijnaldum manager Mauricio Pochettino zeker aanblijft.

Lees ook: Details Wijnaldum-'kaapdeal': mega-salaris en veel belletjes

Donnarumma-deal
Wijnaldum is niet de laatste speler die mogelijk voor de neus van de Catalanen wordt weggepikt. Transferspecialist Fabrizio Romano weet dat FC Barcelona haast maakt met de deal van Memphis Depay, die ook door Juventus gevolgd wordt. 'De zaak met Donnarumma heeft géén haast', schrijft hij. Juventus en PSG willen de keeper ook hebben, terwijl Achraf Hakimi ook hoog op PSG's lijstje staat.


gerelateerd