Blind is blij met zijn fysiek, maar niet met Oranje-spel: "Slijpen"

6 juni 2021, 23:05

De race tegen de klok is gewonnen door Daley Blind, die zich op tijd klaar heeft gestoomd voor het EK. De Ajacied begon zondag in de basis bij Oranje tegen Georgië en werd halverwege gewisseld. Hij is blij dat het gelukt is om het EK te halen.

"Ik ben er klaar voor. Dit is goed getimed, ja", zei hij lachend voor de camera van de NOS. "Mijn enkel is nu wat stijf, maar ik had niet anders verwacht. We hebben hier hard voor gewerkt en ik ben ready. Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor, maar natuurlijk is het lekker dat er nog een week is om voor te bereiden. Dan kun je conditioneel toch nog een paar prikkels doen." Hij verwacht dan ook in de basis te kunnen starten, als Frank de Boer hem wil gebruiken.

Blind was zondag de linkse pion bij de achterste drie van Oranje. Hij weet dat het 5-3-2-systeem nog niet van harte loopt. "Het was nog steeds niet top, het moet nog steeds beter. Daar zijn we ons ook van bewust en daar moeten we ook alles voor doen. Maar we weten ook van 2014 dat je niet altijd goed hoeft te spelen voor een goed resultaat. En uiteindelijk praat niemand meer over hoe het voetbal toen was, alleen over het resultaat dat we behaald hebben", doelt hij op de derde plek op het toernooi in Brazilië.

Moeilijk vindt Blind het om vooraf te bepalen hoever Oranje kan komen op het EK. "Dat moet nog blijken. Dat er heel veel kwaliteit in deze groep zit, is duidelijk. Het belangrijkst is slijpen, slijpen, slijpen. We hebben nog een week, dus daarin kan je genoeg doen. Zoveel mogelijk met elkaar op dezelfde lijn komen en met de neuzen dezelfde kant op staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen