Jong Oranje-beul Duitsland schrijft het jeugd-EK op de naam

6 juni 2021, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Enkele dagen na de uitschakeling van Jong Oranje op het jeugd-EK, is de winnaar van het toernooi bekend. Jong Duitsland was voor Nederland al met 1-2 te sterk en ook Jong Portugal moest eraan geloven. In een spannende finale (1-0) was Lukas Nmecha de grote man, hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde zijn land daarmee de eindzege.

Jong Duitsland zat ook al in de poule met Jong Oranje. In de groepsfase werd gelijkgespeeld, toen ook al door een doelpunt van Nmecha en door een treffer van Justin Kluivert. Later in het toernooi troffen de ploegen elkaar nogmaals, maar in de halve finale was Duitsland een maatje te groot. Florian Wirtz was met twee doelpunten de matchwinner en de goal van Perr Schuurs was daardoor niets meer waard.

Jong Portugal had al zijn wedstrijden op het EK nog gewonnen en was dus de grote favoriet in de finale. Die grote verwachtingen kon het uiteindelijk niet waarmaken. De Portugezen hebben tegen Duitsland wel de kansen gehad, maar Duitsland maakte uiteindelijk de enige treffer. Net na rust gaf Wolfsburg-speler Ridle Baku een geniaal steekpassje tussendoor, Nmecha nam de bal aan om de keeper heen en werkte af.

De manier waarop Duitsland de laatste twintig minuten uitspeelde, was van grote klasse. Het heeft geen seconde achteruit gelopen en heeft zelf veelvuldig de aanval gezocht. Daardoor is Portugal geen moment meer in de buurt gekomen van de gelijkmaker. Jong Duitsland mag zich zodoende Europees kampioen noemen, waardoor er bij Nederland iets meer berusting zal zijn. Verliezen van de Europees kampioen is namelijk geen schande, ook al had het graag zelf met de beker in de handen gestaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen