België acht duels op rij (!) ongeslagen en is klaar voor EK

6 juni 2021, 22:40   Bijgewerkt: 6 juni 2021, 22:51

De laatste wedstrijd voor het EK heeft België winnend afgesloten. Zondagavond speelde het tegen een mede-EK-ganger. Van Kroatië werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Romelu Lukaku. Zo is het nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen en lijkt het klaar te zijn voor het EK, terwijl Kroatië zich flink achter de oren moet krabben over de resulaten.

Afgelopen donderdag verslikten de Belgen zich nog in het Griekenland van John van 't Schip. Hoewel Thorgan Hazard zijn ploeg nog op voorsprong zette, werd met 1-1 gelijkgespeeld. Tegen Kroatië speelde het een stuk overtuigender. Het balbezit was vrij eerlijk verdeeld, maar de grote kansen waren voornamelijk voor België.

De manier waarop de 1-0 kort voor rust viel, was er niet een om lang over na te praten. De bal werd voor het doel gegooid en twee keer werd een kopduel gewonnen door een centrale verdediger: eerst door Jan Vertonghen en daarna door Jason Denayer. Zodoende kwam de bal voor de voeten van Lukaku, die vanuit de draai doelman Dominik Livakovic van dichtbij verschalkte.

Bij ons buurland deed Kevin De Bruyne nog altijd niet mee. Hij is inmiddels geopereerd aan de oogblessure die hij opliep in de Champions League-finale, maar sluit maandag pas weer aan bij de groep. Daardoor kwam de creativiteit voornamelijk van Yannick Carracsco, maar tot een tweede treffer leidde dat uiteindelijk niet, ondanks dat het daar de kansen wel voor kreeg.

Lees ookGoed nieuws België: geopereerde De Bruyne sluit maandag aan

Belgie speelt zaterdag de eerste wedstrijd van de groepsfase tegen Rusland. Daarna volgen ontmoetingen met Denemarken en Finland. Op het WK van 2018 was Kroatië nog knap finalist, maar van dat goede elftal lijkt niet veel meer over te zijn. Van de laatste negen wedstrijden werden er maar twee gewonnen en dan wacht volgende week zondag ook nog eens een ontmoeting met Engeland op het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen