Frank de Boer-index: veel vragen, weinig antwoorden

6 juni 2021, 21:10   Bijgewerkt: 6 juni 2021, 21:16

Frank de Boer ligt sinds zijn aanstelling als opvolger van Ronald Koeman vrijwel immer onder vuur. In aanloop naar het EK van deze zomer heeft de oefenmeester voor het eerst écht de tijd om met zijn elftal aan het werk te gaan. Is de kritiek op de coach terecht of laat hij net als in zijn Ajax-tijd zien wel degelijk een goede oefenmeester te zijn. FCUpdate.nl maakt de balans op over de rol van de oefenmeester voor en tijdens het EK.

Waarom werd Marten de Roon niet gewisseld tijdens het duel met Georgië? De controleur deed in de eerste helft bijna alles fout wat hij fout kon doen en dat tegen een ploeg van het kaliber Georgië. Hij leed liefst dertien keer balverlies, maar maakte toch de wedstrijd vol. Het leek erop dat  Frank de Boer daarmee per se wilde aantonen dat de keuze voor De Roon goed was, ook al liep het voor geen meter bij de controleur van Atalanta.

Opmerkelijk en zorgelijk is verder ook dat Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum een stuk minder opvallend en goed zijn dan eerder. De Jong is minder dwingend in balbezit en Wijnaldum is als aanvallende middenvelder in aanvallend opzicht een stuk minder dwingend. De Boer koos wederom voor een 5-3-2, maar dat systeem lijkt zijn vruchten nog niet echt af te werpen. Verdedigend geeft Oranje nog best veel weg, ook Georgië kwam namelijk tot tien pogingen richting het doel van Maarten Stekelenburg, die ook nog een inzet op de lat zag belanden.

De verdedigende kwetsbaarheid kwam dus ook zondag weer aan het licht en daarnaast speelt Oranje aan de bal moeizaam en komt zeer traag tot aanvallen. Wat De Boer wel goed zal hebben gedaan, is het feit dat zijn beoogde spitsenduo, want daar lijkt het inmiddels wel, een stuk beter draaide. Memphis Depay was de beste man bij Oranje en was bij alle gevaarlijke momenten betrokken, terwijl Weghorst tot scoren kwam na een goede combinatie met Memphis. Ook Ryan Gravenberch en Donyell Malen brachten als invallers frisse energie.

Dat waren pluspunten, maar verder heeft De Boer toch vooral vraagtekens richting het eerste EK-duel van Oranje dat over precies een week gespeeld wordt. Moet Oranje wel echt 5-3-2 gaan spelen? Wie wordt eerste keeper? Hoe gaat het centrale trio eruit zien? Moet Marten de Roon eigenlijk wel in de basis? Hoe komt De Jong meer tot zijn recht en is Weghorst wel goed genoeg voor de eerste elf? Oranje is wel eens met een beter gevoel richting een eindtoernooi gegaan…

Lees ookDe Boer zag goede dingen: "De jongens zijn er klaar voor"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen