Oostenrijk scoort weer niet, zege voor Denen en Engelsen

6 juni 2021, 20:15

Oostenrijk is er voor de derde wedstrijd op niet in geslaagd om het net te vinden. Daarom zal de EK-tegenstander van Oranje niet bepaald met een goed gevoel beginnen aan het eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Franco Foda kreeg voldoende kansen, maar scoorde niet tegen Slowakije.

Oostenrijk - Slowakije 0-0

In het eigen Ernst Happel Stadion kreeg vooral Marko Arnautovic de mogelijkheden namens Oostenrijk. De spits stuitte meerdere keren op doelman Martin Dúbravka en raakte ook nog een keer de paal. Aan de overkant hield ook doelman Daniel Bachmann zijn doel schoon en dus reizen Oostenrijk en Slowakije met een gelijkspel af naar het EK. Bij de Slowaken bleef Tomas Suslov (FC Groningen) negentig minuten op de bank en ontbrak Robert Bozenik (Feyenoord) bij de wedstrijdselectie.

Engeland - Roemenië 1-0

De wedstrijd tussen Engeland en Roemenië stond vooral in het teken van een statement tegen racisme. Tijdens de eerste helft raakten Dominic Calvert-Lewin en Jadon Sancho de lat in Middlesbrough. De manschappen van Gareth Southgate sloegen in de tweede helft wel toe. Marcus Rasfhord benutte een strafschop en dat bleek de enige treffer van de wedstrijd. Jordan Henderson zag zijn penalty namelijk nog gekeerd worden door de Roemeense doelman Florin Nita.

Denemarken - Bosnië en Herzegovina 2-0

Dankzij een eenvoudige zege op Bosnië en Herzegovina gaat Denemarken met een goed gevoel beginnen aan het EK. De thuisploeg trad aan met bekende namen als Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Kasper Dolberg. Het eerste doelpunt viel al na achttien minuten en werd gemaakt door Martin Braithwaite. Een kleine twintig minuten voor tijd gooide Andreas Cornelius de wedstrijd op slot door de tweede Deense treffer binnen te werken.

Overige uitslagen:

Luxemburg - Schotland 0-1

Moldavië - Azerbeidzjan 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen