Oranje op rapport: één dissonant en één uitblinker

6 juni 2021, 20:16

Het Nederlands elftal won zondag van Georgië, maar voor jubelstemming zal dat niet hebben gezorgd in Nederland. De internationals die zondag in actie kwamen bij Oranje in het uitzwaaiduel deden het op Marten de Roon na allemaal prima, met Memphis Depay als absolute kartrekker voorin. FCUpdate.nl legt de internationals langs de meetlat.

Maarten Stekelenburg - 6,5

Voor Maarten Stekelenburg werd het een saaie interland, en dat bij zijn terugkeer in Oranje nadat hij in 2016 voor het laatst voor zijn land keepte. Los van een bal op de lat in de slotfase werd het niet echt spannend voor de routinier, die in de eerste helft nog wel enkele keren handelend moest optreden.

Denzel Dumfries - 6,5

Met name in het begin van de eerste helft viel Denzel Dumfries op met zijn aanvallende acties. Hij was betrokken bij de verkregen penalty en gaf een strakke voorzet op Memphis Depay, die zijn bal van de doellijn gehaald zag worden. Ook ging zijn inzet vervolgens net naast. Een degelijk optreden van de PSV-captain.

Jurriën Timber - 6,5

Zo overtuigend als tegen Schotland was het niet bij Jurriën Timber, die bij zijn debuut grote indruk maakte. Toch was er ook zondag weinig mis met het spel van de jonge Ajacied. Verdedigend had hij een paar aardige tackles en ook aan de bal ging er weinig mis bij Timber, die zich een waardig vervanger van Matthijs de Ligt heeft getoond.

Stefan de Vrij - 6

De verdediger van Internazionale had in de tweede helft moeten scoren op aangeven van Frenkie de Jong, maar kopte over. Dat moment, en een keer oliedom en simpel balverlies in de as, waren de twee meest in het oog springende momenten van de verdediger, die volgende week als basisklant aan het EK gaat beginnen.

Daley Blind - 6

Voor Daley Blind was het op zich al een overwinning dat hij zondag aan de aftrap verscheen bij de laatste interland van Oranje voor het EK. De verdediger van Ajax liep tegen Malta Gibraltar een zware enkelblessure op, maar knokte zich knap terug en stond zondag in de basis. Hij deed het redelijk en had, zoals we van hem gewend zijn, enkele goede inspeelpasses in huis. Werd in de rust gewisseld.

Owen Wijndal - 6,5

Verdedigend kwam Owen Wijndal niet in de problemen en dat had uiteraard ook te maken met de kwaliteit van Georgië. Graag zou hij aanvallend meer in het stuk zijn voorgekomen, maar dat lukte maar weinig. Werd in de tweede helft gewisseld voor Patrick van Aanholt.

Marten de Roon - 4

Hij was al niet de populairste speler van Oranje, maar wat Marten de Roon in de eerste helft deed bij Oranje sloeg werkelijk alles. Liefst dertien keer leed de middenvelder balverlies; gigantisch veel voor een speler die de balans moet bewaken. Bovendien had hij kort na rust geel kunnen krijgen voor een harde overtreding. De Roon speelde de wedstrijd uit, maar zal hij volgende week ook starten tegen Oekraïne?

Frenkie de Jong - 6,5

Zo dominant als we hem kennen en graag zien, was Frenkie de Jong niet tegen Georgië. Zijn opvallendste wapenfeiten waren een vlammend schot voor rust en een uitstekende voorzet op Stefan de Vrij na rust. Na een uur ging De Jong naar de kant, hopelijk kan hij volgende week een tandje beter.

Georginio Wijnaldum - 6

In wat zijn 75ste interland was, kon Georginio Wijnaldum zijn stempel niet drukken. Speelde niet goed, en ook niet slecht. Onder Koeman was de middenvelder na Memphis de meest scorende international, onder De Boer valt hij een stuk minder op.

Wout Weghorst - 7

Voor Wout Weghorst was spelen in Oranje al een droom, scoren was helemaal het summum. Dat lukte hem zondag in zijn zesde interland voor Nederland. In de eerste helft kwam hij er net als tegen Schotland nauwelijks aan te pas, maar in de tweede helft was het zover. Op een goed passje van Memphis kon de spits binnenlopen. Verder viel hij vooral op door een harde overtreding, maar zijn goal zal hem goed doen.

Memphis Depay - 8

Het wordt hoog tijd dat Memphis Depay meer erkenning gaat krijgen bij Oranje. Hij staat sinds zondag namelijk op 27 goals/asissts in de laatste 20 interlands, wat een meer dan uitstekend aantal is. Verzilverde de 1-0 en gaf een fijne assist op Weghorst bij de 2-0. Als er aanvallend iets van dreiging ontstaat, is Memphis er altijd bij betrokken. Knap. Jammer dat zijn heerlijke knal in de tweede helft gepakt werd door de keeper.

Wissels

Nathan Aké - 6

Nathan Aké dook in de tweede helft op als vervanger van Blind en hoefde zich verdedigend niet echt in te spannen. Is een prima vervanger, maar weet dat hij voorbij is gestreefd door Timber en zodoende achter aan de rij staat in Oranje. Speelminuten zitten er waarschijnlijk dan ook niet in op het EK.

Donyell Malen - 6,5

Viel Donyell Malen goed in? Jazeker. De aanvaller van PSV was de vervanger van Weghorst en bracht dynamiek in Oranje. Was met diepgang en snelheid een uitstekend wapen tegen Georgië en dat zal ook de ogen van De Boer hebben geopend.

Ryan Gravenberch - 6,5

Als je scoort, maak je altijd indruk. Dat deed Ryan Gravenberch dan ook in de tweede helft, door als invaller de bal bij de tweede paal binnen te lopen. Maakte ook voetballend een aardige indruk, maar zal normaliter op het EK op de bank zitten.

Davy Klaassen - 6

De dwingende rol die Davy Klaassen bij Ajax heeft, zit er bij Oranje niet echt in. Deed net als Gravenberch aardig mee, maar blonk ook niet dusdanig uit dat De Boer hem sowieso zal gaan opstellen. Moet genoegen nemen met een rol op het tweede plan.

Steven Berghuis en Patrick van Aanholt speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen