Weghorst en Memphis hoofdrolspelers bij uitzwaaizege Oranje

6 juni 2021, 19:59

Met een prima gevoel op zak gaat het Nederlands elftal beginnen aan het EK-avontuur. In de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Memphis, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch. Voor de twee laatstgenoemden was het een extra mooie avond, gezien zij hun eerste doelpunt voor de nationale ploeg maakten. Volgende week zondag staat de eerste groepsfasewedstrijd tegen Oekraïne op het programma.

Als een gemiddelde valutakoers fluctueren de verwachtingen omtrent het Nederlands elftal maandelijks van een flinke portie opportunisme naar totale doemdenkerij. Het ene moment staat heel Nederland perplex van de enorme kwaliteit binnen de selectie en ligt zelfs de Europese titel op de stapel met realistische scenario's. Het andere moment zijn we toch weer ineens die kleine voetbaldwerg die al jaren geen fatsoenlijk resultaat op het curriculum vitae heeft bijgeschreven. Na het pijnlijke gelijke spel tegen Schotland van afgelopen woensdag, bevindt het algemene sentiment zich weer in een laagconjunctuur.

Zo verving de weer volledig herstelde Daley Blind Matthijs de Ligt, die tijdens de training op zijn beurt juist de lappenmand in dook met een liesblessure. Daarnaast lijkt De Boer zijn keuze voor de eerste doelman nog niet te hebben gemaakt, want nu mocht Maarten Stekelenburg zijn kwaliteiten etaleren en dat deed hij direct vanaf de aftrap. Georgië had namelijk slechts twee minuten nodig om de eerste kans te creëren, maar Lobzhanidze deed zijn naam geen eer aan door de bal met een lob bij Stekelenburg in de handen te werken.

Meteen daarna was hij ontzettend dicht bij nog een doelpunt. Wederom na een goede voorzet van Dumfries, gleed Memphis de bal richting doel, maar doordat de Georgische doelman Loria daarop speculeerde, hield hij de bal wonderbaarlijk genoeg nog uit het doel. Helemaal hosanna was het echter niet voor het Nederlands elftal, want in het vervolg was de uitploeg het meest dreigend. Tweemaal vanuit buitenspelpositie, maar ook af en toe volledig reglementair was het in de buurt van de gelijkmaker. Marten de Roon en Frenkie de Jong grossierden in balverlies en Stekelenburg zag er enkele keren weifelend uit bij hoge ballen.

Kort na zijn doelpunt werd hij van het veld gehaald, maar Nederland speelde in de tweede helft een stuk beter. Het creëerde behoorlijk wat mogelijkheden en achterin gaf het veel minder weg. Een kwartier voor tijd mocht ook invaller Gravenberch zijn eerste voor Oranje maken. De inzet van Memphis werd nog gekeerd, maar de middenvelder van Ajax was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te schieten. Net voor tijd raakte Georgië nog de lat, maar uiteindelijk sloot Stekelenburg de wedstrijd toch af met een clean sheet. Zo heeft Oranje de Schotse kater enigszins weggespoeld en kan het zich klaar maken voor het echte werk komende zondag.

Opstelling Nederland:

Maarten Stekelenburg; Owen Wijndal, Daley Blind, Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Denzel Dumfries; Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon; Wout Weghorst, Memphis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen