Stekelenburg start in basis en voegt zich in illuster gezelschap

6 juni 2021, 17:04

Maarten Stekelenburg gaat zondagavond speelminuten maken bij het Nederlands elftal. De doelman zat woensdag tegen Schotland (2-2) op de bank, maar staat zondag wel onder de lat bij Oranje. Dat betekent dat de keeper van Ajax zich in een fraai gezelschap gaat spelen.

Hij stijgt namelijk naar plek drie in het klassement met internationals met de langste interlandcarrière in dagen. Abe Lenstra voert die lijst aan met 6959 dagen, gevolgd door Bertus de Harder met 6208 dagen. Stekelenburg komt nu op de derde plek binnen met 6120 dagen. Precies 6120 dagen geleden maakte hij namelijk zijn entree in het Nederlands elftal.

Overigens staat ook Ryan Babel hoog op de lijst. De aanvaller, die buiten de EK-selectie is gevallen, bezet de vijfde plek met 5849 dagen. Sneijder bezet de zevende plek met 5609 dagen. Stekelenburg maakte zijn debuut op 3 september 2004. De afgelopen jaren verdween de keeper die uitblonk op het WK 2010 uit beeld, maar door zijn goede spel bij Ajax is hij weer volledig in ere hersteld.

De kans is groot dat Stekelenburg op het EK ook gaat spelen bij Oranje. Zijn concurrenten zijn Tim Krul en Marco Bizot. Krul stond afgelopen woensdag onder de lat tegen Schotland en kreeg toen twee goals tegen in het duel met Schotland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen