Mooie anekdote: Advocaat betrapte Van der Meijde met meisje

Mooie anekdote: Advocaat betrapte Van der Meijde met meisje

6 juni 2021 – Voormalig international Andy van der Meijde heeft een mooie anekdote gedeeld over zijn tijd bij het Nederlands elftal. De voormalig buitenspeler werd ooit door trainer Dick Advocaat betrapt met een meisje op de kamer. De Kleine Generaal hield zijn pupil enigszins de hand boven het hoofd, want hij werd nooit écht bestraft voor de daad.

"Hij heeft mij wel betrapt een keer bij een oefenwedstrijd tegen Frankrijk thuis in De Kuip. We hadden een meisje op de kamer. En toen was ik de lul de volgende dag", doet Van der Meijde uit de doeken tegenover Veronica Inside. "Advocaat zei tegen Van Hanegem: 'Wie was het?!' en toen hoorde ik 'Van der Meijde'. Toen wist ik al kut, ze hebben mij te pakken."

De volgende dag speelde Van der Meijder overigens wel gewoon tegen Frankrijk, ook omdat hij zich feitelijk wel aan de afspraken hield. "Ik had een meisje op de kamer, maar ik moest om 00:00 uur op de kamer zijn en was er 23:59 uur. Dus ik had me wel aan de regels gehouden", glimlachte de buitenspeler, die tijdens het EK naar eigen zeggen heel rustig was wat dat betreft.

Sowieso heeft de oud-Ajacied veel respect voor Advcoaat. "Hij was streng, maar hield ook van een dolletje. Hij maakte een praatje met je, niet altijd te serieus. Hij was relax en gaf je een fijn gevoel. Dat was een trainer voor wie je meer wilde geven. Echt een mensen-mens", vond Van der Meijder.

gerelateerd