'Chelsea staat er voor open om Ziyech in de zomer te verkopen'

6 juni 2021, 12:30

Chelsea staat er voor open om Hakim Ziyech (28) in deze zomer alweer te verkopen. De Champions League-winnaar kocht een jaar geleden de aanvaller van Ajax voor zo'n veertig miljoen euro, maar na een enigszins moeizaam eerste jaar komt er mogelijk alweer een vertrek.

Daar pakt The Daily Mail groots mee uit zondagochtend. Hoewel het Engelse geruchtenmedium met een korreltje zou genomen moet worden, wordt het nieuws wel met grote stelligheid gebracht. Omdat Ziyech onder succescoach Thomas Tuchel vermoedelijk geen basisklant zal worden ook in het komende seizoen, staat de club niet onwelwillend tegenover een vertrek.

'De Marokkaanse international heeft op momenten zijn echte kwaliteit getoond, maar na slechts vijftien Premier League-wedstrijden (met invalbeurten 28) en drie in Champions League-duels (totaal zes) te hebben gespeeld, zijn er vraagtekens gezet over zijn toekomst op de lange termijn', schrijft het Engelse medium. Dat hij in de beslissende fase van het miljardenbal niet aan spelen toekwam, helpt daarbij ook niet mee. Ziyech's doelpunt in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City was vermoedelijk het hoogtepunt.

Vanuit Italië kwamen er al geruchten dat Napoli belangstelling heeft in de buitenspeler, terwijl Calciomercato schreef dat ook AC Milan diens verrichtingen op de voet volgt. Eerstgenoemde club heeft de beste papieren, omdat de nieuwe Luciano Spalletti een fan is van de international van Marokko.

Lees ook"Van mij mag Hakim Ziyech wel terugkomen naar Ajax"

Overigens is Ziyech niet de enige speler van The Blues die aan de uitgang wordt gelinkt. Tammy Abraham, de man die bij de Champions League-finale niet eens in de wedstrijdselectie zat, zou mogen vertrekken volgens The Daily Mail: Aston Villa, West Ham United en Wolverhampton Wanderers hebben interesse.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen