Laporte reageert op Deschamps en verklaart keuze voor Spanje

5 juni 2021, 20:08   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 20:37

Van de vele nieuwe namen die Spanje dit EK meeneemt, is die van Aymeric Laporte misschien wel een van de opvallendste. De 27-jarige verdediger werd opnieuw niet opgeroepen voor Frankrijk en besloot toen voor Spanje te kiezen. Zaterdag ging Laporte in op die beslissing, evenals de communicatie met Didier Deschamps

Laatstgenoemde, bondscoach van Frankrijk, reageerde woensdag namelijk boos op eerdere uitspraken van Laporte. De verdediger vertelde toen dat hij Deschamps had bericht over zijn keuze, maar daarop geen antwoord ontving. "Dat was een leugen", stelde de bondscoach. "Het enige bericht dat ik heb ontvangen was in oktober en ging over een blessure die hij in september had opgelopen." Laporte zelf wilde daar tijdens de persconferentie van zaterdag niet te zwaar aan tillen. "Misschien heeft hij zijn nummer veranderd", reageerde hij nuchter. "Ik weet zeker dat het er vriendelijk aan toe zal gaan als we elkaar weer zien. Ik heb nog geprobeerd om contact met hem op te nemen."

De 27-jarige verdediger van Manchester City wachtte jaren op een oproep van Frankrijk, maar toen deze opnieuw uitbleef besloot de Fransman met Baskische roots toch voor Spanje te kiezen. "Ik ben erg blij om hier te zijn en ik geniet van elke minuut", vertelde hij. "Ik heb al contact gehad met de bond toen ik nog in Onder 19 speelde (Laporte doorliep de Franse jeugdelftallen, red.), maar toen was het anders. Nu belde Luis Enrique (bondscoach van Spanje, red.) me op om te vragen of ik voor Spanje wilde uitkomen. Ik vertelde hem dat ik graag wilde."

Op de vraag of Laporte zich ook Spaans voelt: "Wat een vraag... Mijn doel is in ieder geval hetzelfde als dat van Spanje. Niemand twijfelt eraan dat ik alles ga geven voor dit team." Spanje gaat naar het EK met een relatief jonge ploeg en met veel wijzigingen ten opzichte van het WK in 2018. Toch gelden de Spanjaarden als een van de ploegen die een gooi kunnen doen naar de titel. "Maar dat zijn er meer. Het wordt lastig, maar ik denk dat we er de spelers voor hebben om het goed te doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen