Kashia wil terug naar Nederland: "Maar dat is lastig"

5 juni 2021, 20:42

Niet veel spelers van Oranje-opponent Georgië zullen direct een belletje doen rinkelen, maar dat geldt waarschijnlijk wel voor Guram Kashia. De centrumverdediger was acht jaar lang speler van Vitesse, waar hij ook lange tijd de aanvoerdersband droeg. Gevraagd naar een eventuele terugkeer naar Nederland gaf hij aan dat hij dat zeker zou zien zitten, maar dat het toch onwaarschijnlijk was. 

Kashia was zaterdagmiddag aanwezig op de persconferentie waarin vooruitgeblikt werd op de oefeninterland tussen Nederland en Georgië. "Ik hoop het, maar het wordt heel lastig", reageerde hij op de vraag over een terugkeer. Hij legde uit dat dat door de regelgeving in Nederland komt.

"Zonder Europees paspoort is het voor een club heel lastig om mij vast te leggen", verklaarde Kashia. "Ik zou het heel graag willen, maar ik zou ook graag bij de beste clubs in de wereld willen spelen", lachte hij. "Dat gaat ook niet gebeuren." Zijn trainer, de Fransman Willy Sagnol, nam het voor Kashia op en stelde dat hij voor clubs in Nederland een aanwinst zou zijn. "Hij is in heel goede vorm", zei hij over zijn 33-, over een maand 34-jarige verdediger. "Dat kunnen ze morgen zien." 

Na zijn vertrek bij Vitesse in 2018 speelde Kashia nog drie jaar bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes, voor hij in maart dit seizoen terugkeerde naar zijn thuisland. Daar staat hij nu onder contract bij FC Locomotive Tbilisi, de nummer vier van de Georgische competitie. Kashia speelde 85 interlands namens Georgië. De kans is groot dat hij ook tegen Oranje in actie zal komen. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen