Vertrekkende Feyenoorders blikken terug: "Deed heel erg pijn"

5 juni 2021, 18:47

Feyenoord staat deze zomer voor een grote renovatie van de selectie en heeft al van enkele spelers afscheid genomen. Onder hen Bart Nieuwkoop en Sven van Beek, twee spelers die al van kinds af aan voor de club spelen maar hun aflopende contract niet verlengd zagen worden. Waar Nieuwkoop gevraagd naar zijn hoogtepunt direct de landstitel van 2017 noemde, was dat voor Van Beek juist een pijnlijke herinnering.

"Natuurlijk denk je aan 14 mei 2017", doelde Nieuwkoop gevraagd naar zijn hoogtepunt op de dag dat Feyenoord de schaal omhoog hield. "Dat zal me altijd bijblijven, het is de allermooiste wedstrijd die ik ooit gespeeld heb. Die kijk ik ook nog vaak genoeg terug", vertelde hij in een uitgebreid afscheidsinterview op het clubkanaal. Nieuwkoop verruilt Feyenoord komende zomer voor het naar de hoogste afdeling van België gepromoveerde Union Sint-Gillis.

Nieuwkoop zelf had een belangrijke bijdrage tijdens de 3-1 overwinning op Heracles Almelo in de kampioenswedstrijd, waarin Dirk Kuyt een hattrick maakte. Hij bereidde de eerste van de drie treffers voor door snel richting Kuyt in te gooien, wat in het interview werd omschreven als 'de meest beroemde ingooi uit de clubgeschiedenis'. "Uiteindelijk viel 'ie goed omdat de verdediger mistrapte, maar het zijn unieke momenten. Als je dat terugziet, dat moment, de sfeer in het stadion... dat is gewoon fantastisch."

Minder enthousiast over die wedstrijd was Van Beek. Ook hij blikte met Feyenoord terug op zijn zestienjarige periode bij de club, maar ziet de landstitel zeker niet als hoogtepunt. "Door een blessure heb ik zelf niks bij kunnen dragen. Als clubman vond ik het natuurlijk fantastisch, maar als sportman deed het heel erg pijn."

"Als je zo lang bij de club hebt gezeten, waar iedereen snakt naar een landstitel en je kunt daar niks aan bijdragen, is dat heel zuur", vervolgde hij. "Dan voelt dat voor mij niet als een kampioenschap. Het jaar erna kwam ik heel fit terug en pakten we gelijk de beker. Dat was voor mij het moment: die prijs was echt van mij. Daar was ik het meest trots op." Waar de toekomst van Van Beek ligt, is nog niet bekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen