Rijsbergen: "Oranje doet het beter als er niet veel wordt verwacht"

5 juni 2021, 18:13

De verwachtingen van Oranje voor het komende EK zijn over het algemeen nog niet heel hoog. Toch zien enkelen het Nederlands elftal juist wel als gevaarlijke outsider. De Telegraaf sprak met diverse oud-internationals over hun verwachtingen van het elftal van Frank de Boer. 

Over het algemeen wordt Oranje niet als een van de grote favorieten gezien. Die rol is volgens de meesten voor Frankrijk, zoals bijvoorbeeld ook Ronald de Boer voorspelde. "Frankrijk heeft echt een fantastische selectie met allemaal spelers die op het allerhoogste niveau spelen. Ze hebben zoveel wapens. Met Mbappé hebben ze een van de beste aanvallers ter wereld, met Kanté een van de beste stofzuigers, en zo kun je doorgaan." Ook Spaans succes sluit hij niet uit. "Spanje heeft minder grote namen, maar een heel homogene groep en veel talentvolle jongens. Het is niet voor niets dat ze Duitsland in de Nations League met 6-0 hebben weggevaagd."

De ploeg van zijn broer ziet Ronald de Boer niet als favoriet, maar wel als outsider. "Landen als Duitsland, België en Nederland zie ik niet als favorieten, maar als alles goed valt, kunnen ze wel een heel eind komen. Een plek bij de laatste acht moet zeker mogelijk zijn voor Oranje. Op het WK in 2022, als de spelers anderhalf jaar verder zijn in hun ontwikkeling, kan het Nederlands elftal een van de favorieten zijn. Maar dit toernooi komt daarvoor nog te vroeg."

Wim Rijsbergen was het meest postief en voorspelde zelfs een finaleplaats voor Oranje. "Vaak is het zo dat het tegenvalt als de verwachtingen hooggespannen zijn en Oranje het beter doet als er niet zoveel wordt verwacht", stelde hij. "Daarom zou het me niet verbazen als het Nederlands elftal dit keer ver zou komen. Met De Ligt en De Vrij hebben ze een prima centrum. Frenkie de Jong heeft ondanks alles een goed seizoen gehad bij Barcelona en Wijnaldum krijgt door zijn transfer naar die club een opkikker." Ook van aanvallers Memphis Depay en Wout Weghorst verwacht Rijsbergen veel.

"Er zijn genoeg landen die de kwaliteiten hebben om de finale te halen", vervolgde Rijsbergen. "Maar ik tip naast Oranje ook Spanje. Die hebben echt een goed team. Als het zover komt, dan zouden we een herhaling krijgen van de WK-finale van 2010. Dat zou toch leuk zijn. En hopelijk ditmaal met een andere uitkomst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen