Xavi wacht kans bij Barça af: "We moeten Koeman respecteren"

5 juni 2021, 16:20   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:38

Dat Ronald Koeman trainer van FC Barcelona blijft staat eindelijk vast, maar daar ging wel een flinke soap aan vooraf. Hoewel de Nederlander nog steeds op zijn post zat, werd al veelvuldig gespeculeerd over een eventuele opvolger. Clubicoon Xavi Hérnandez werd daarbij als ideale kandidaat genoemd. Inmiddels heeft hij ook zelf gereageerd.

In gesprek met het Spaanse La Vanguardia vertelde Xavi dat hij al twee keer eerder is benaderd door de club. "Ik heb twee keer nee gezegd, om verschillende redenen. Dat was moeilijk, want ik ben groot fan van de club." Momenteel is de 41-jarige Xavi trainer van Al-Sadd uit Qatar, waar hij onlangs zijn contract met twee jaar verlengde. 

Xavi maakte er geen geheim van dat hij ooit aan het roer wil staan bij de club waar hij als speler naam maakte, maar vertelde daarbij geen haast te hebben. "Ik draai er niet omheen: ik sta ervoor open en ik ben er klaar voor. Maar we moeten Koeman respecteren, hij is een clublegende die nog een jaar vastligt bij de club. De rest komt later."

In 2019 begon Xavi aan zijn trainerscarrière bij Al-Sadd, de club waar hij loopbaan als speler na zeventien jaar bij FC Barcelona afsloot. De geruchten over een terugkeer als trainer werden gevoed door de twijfel die er was ontstaan over het functioneren van Koeman, maar donderdag besloot Joan Laporta definitief om de zittende trainer langer de tijd te geven. De trainer gaf daarop aan blij en opgelucht te zijn met het vertrouwen dat hij krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen