Mourinho gelooft niet in EK-kansen Nederlands elftal

5 juni 2021, 16:02   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:31

José Mourinho geeft weinig voor de kansen van het Nederlands elftal op het EK. De groepsfase? Die zal Oranje wel overleven, denkt de Portugese trainer. Daarna eindigt het toernooi echter snel voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer, voorspelt Mourinho.

In een interview in The Sun spreekt Mourinho zijn verwachtingen over het Nederlands elftal op het EK uit. Oranje gaat het niet heel ver schoppen, verwacht de nieuwe trainer van AS Roma. "Het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona heeft voor een vreemde situatie gezorgd. Ik denk dat de verandering Oranje niet heeft geholpen", begint Mourinho.

De Portugese trainer heeft geen hoge pet op van Frank de Boer. "Hij heeft niet veel ervaring als trainer of bondscoach. Natuurlijk was hij een zeer goede en gerespecteerde speler in Nederland. De spelers zullen tegen hem opkijken. Oranje heeft geen slechte spelers, maar waar zijn de Van Bastens en de Rijkaards?", vraagt hij zich af.

Mourinho verwacht de achtste finale of kwartfinale het eindstation van Oranje wordt. "Ze hebben goede jonge spelers die waarschijnlijk nog een jaar of twee à vier nodig hebben om op de top van hun kunnen te zitten. Nederland moet de groepsfase wel doorkomen. Maar de halve finale of de finale bereiken? Dat zie ik niet gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen