FC Volendam verrast weer en gaat aan de haal met Van Mieghem

5 juni 2021, 15:29   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:31

FC Volendam heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Daryl van Mieghem. De 31-jarige aanvaller komt transfervrij over van De Graafschap en tekent bij de nummer zes van het voorbije seizoen in de Eerste Divisie een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Van Mieghem is na Robert Mühren de tweede grote naam die Volendam aantrekt. De Graafschap wilde verlengen met de vleugelaanvaller, maar Van Mieghem kiest voor een overstap naar de competitiegenoot. "Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het aanvallende voetbal en de ambitie van de club spreken mij enorm aan. Na de gesprekken met trainer Wim Jonk en Jasper van Leeuwen was het voor mij duidelijk dat ik graag naar FC Volendam wilde. Ik ben dan ook blij dat het allemaal rond is gekomen en kan niet wachten om te beginnen", reageert hij.

Namens De Graafschap was Van Mieghem het voorbije seizoen goed voor toen doelpunten en elf assists. "Met de komst van Daryl krijgt de selectie een flinke boost in aanvallend opzicht. Hij heeft over een langere periode aangetoond dat hij niet alleen een zeer dreigende individualist is, maar ook een stabiele teamplayer", reageert technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Daryl heeft snelheid, diepgang en combineert scorend vermogen met een goed oog voor de vrije man. Dit zijn belangrijke eigenschappen die ons team verder versterken."

Met Van Mieghem en Mühren in de gelederen hoopt Volendam volgend seizoen mee te doen om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Mogelijk moet de club binnenkort wel afscheid nemen van Micky van de Ven. De centrale verdediger staat in de belangstelling van onder meer het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen