Met dit exorbitante salaris probeert PSG Wijnaldum te verleiden

5 juni 2021, 12:49   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 20:18

Niets leek een overgang van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona nog in de weg te staan. De dertigjarige middenvelder stond op het punt om zich aan de Catalaanse grootmacht te verbinden, maar gaat mogelijk toch elders aan de slag. De internationale tak van ESPN pakte vrijdagavond laat uit met het nieuws dat Wijnaldum een veel lucratievere aanbieding van Paris Saint-Germain op zak heeft. Inmiddels lijkt ook bekend hoeveel hij in Parijs kan verdienen.

Journalist Jose Alvarez Haya van het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito TV claimt dat Wijnaldum in Parijs ongeveer twee keer zoveel kan verdienen als in Barcelona. De puissant rijke Franse club biedt de 74-voudig Nederlands international een salaris van acht miljoen euro per seizoen aan. PSG wil hem voor drie jaar vastleggen, wat betekent dat het contract een waarde van 24 miljoen euro heeft.

Het laat zien dat PSG heel ver wil gaan om Wijnaldum voor de neus van Barcelona weg te kapen. Als de middenvelder een sportieve keuze moet maken, gaat zijn voorkeur uit naar Barça. Wijnaldum wil graag weer werken onder Ronald Koeman, met wie hij een goede klik had bij het Nederlands elftal. Bovendien heeft het er alle schijn van dat zijn maatje Memphis Depay ook aan de slag gaat in Camp Nou.

Het exorbitante salaris dat in Parijs voor hem klaarligt, kan Wijnaldum echter op andere gedachten brengen. Barça hoopt dat de oud-speler van Feyenoord en PSV de Franse verleiding weet te weerstaan en ervoor kiest om zijn loopbaan in Spanje voort te zetten. De club hoopt de deal dit weekend nog af te ronden, al lijkt dat een lastig verhaal te worden. Bondscoach Frank de Boer wil namelijk niet dat zijn spelers zich bezighouden met een eventuele transfer. Een medische keuring kan derhalve pas na het EK plaatsvinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen