Suriname tankt vertrouwen richting allesbeslissend duel

5 juni 2021, 09:11   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:21

Suriname heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) ook de derde wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks gewonnen. De ploeg van bondscoach Dean Gorré zette Bermuda met speels gemak opzij: 6-0. Volgende week speelt De Natio de allesbeslissende wedstrijd tegen Canada.

Suriname had in Paramaribo geen kind aan Bermuda. Met een team bestaand uit bijna louter (voormalig) Eredivisie-spelers, waaronder de debuterende Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede, werd de wedstrijd voor rust nog beslist. Sheraldo Becker zette binnen drie minuten de 1-0 op het scorebord door in twee instanties raak te schieten. Nigel Hasselbaink verdubbelde een kwartier later de marge door een fraaie aanval af te ronden.

Beide aanvallers deden voor rust nog een duit in het zakje. Eerst vergrootte Becker de score op aangeven van Florian Jozefzoon, vervolgens profiteerde Hasselbaink van geschutter in de defensie van Bermuda. De voormalig speler van onder meer Excelsior completeerde in de tweede helft zijn hattrick. Het slotakkoord was voor ADO Den Haag-verdediger Shaquille Pinas.

Door Aruba te verslaan behield Suriname de maximale score in de WK-kwalificatiereeks. Eerder werden de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (6-0) verslagen. In de nacht van dinsdag op woensdag neemt Suriname het op tegen Canada. De Natio moet dan waarschijnlijk winnen om de volgende ronde in de kwalificatiecyclus te bereiken.