Interesse voor Kluivert: RB Leipzig, AS Roma of toch Marseille?

4 juni 2021, 22:55

Waar ligt de toekomst van Justin Kluivert? RB Leipzig heeft een koopoptie op de Nederlander, José Mourinho – de nieuwe trainer van zijn eigenaar AS Roma – was in het verleden zeer positief over de buitenspeler en ook Olympique Marseille zou de Nederlander in het vizier hebben.

Dat laatste kwam vrijdagavond via L'Équipe naar buiten en die waren nog serieuzer dan die van donderdagavond. Marseille zou Kluivert een interessante optie vinden voor de vleugels, maar heel concreet wordt de interesse nog niet beschreven. Het is daarbij bijvoorbeeld onduidelijk of de Fransen denken aan een huurperiode of een definitieve overname van Kluivert.

Dat hangt in beide gevallen in elk geval af van wat RB Leipzig wil met de Nederlander. De Duitse club huurde de aanvaller afgelopen seizoen van AS Roma en bedong een koopoptie. Die is vooralsnog niet gelicht, maar dat zou in de maand juni alsnog kunnen gebeuren. In dat scenario zou een overgang naar Marseille niet meer tot de mogelijkheden behoren.

Lees ook: 'Nieuwe optie voor Kluivert: ook Marseille toont interesse'

Met Kevin Strootman staat er momenteel één Nederlander onder contract bij Marseille, maar de club wil graag van de Nederlandse middenvelder af. Hij zou naar verluidt zo'n drie miljoen euro per seizoen verdienen en werd mede om die reden het afgelopen half jaar verhuurd aan Genoa. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen