Italië blijft imponeren: achtste clean sheet-zege op rij

4 juni 2021, 22:37

Italië blijft zich vlak voor het EK profileren als een van de absolute titelfavorieten voor het EK van deze zomer. De ploeg van Roberto Mancini won vrijdagavond de achtste interland op rij zónder tegentreffer, is al 28 officiële interlands zonder nederlaag en maakte tegen Tsjechië opnieuw een grote indruk met het veldspel (4-0).

Zo hoog als tegen San Marino (7-0 overwinning) viel de zege overigens niet uit, maar met Tsjechië kreeg het behoorlijk meer tegenstand. Mancini had anders dan de vorige wedstrijd ditmaal ook zijn potentiële A-elftal in het veld gestuurd, daarbij had uiteraard smaakmaker Ciro Immobile een basisplaats. De ervaren spits maakte na goed twintig minuten het eerste doelpunt.

Verder scoorde Lorenzo Insigne (de 3-0) op zijn verjaardag en kwamen Nicolò Barella en Domenico Berardi op het scoreformulier: vooral die laatste goal kwam voort uit een fantastische aanval van de Italianen, die veel indruk maakten. Giacomo Raspadori mocht het feestje ook nog even meevieren en maakte zodoende zijn debuut voor de nationale ploeg van Italië, die maar dan klaar lijkt voor het EK.

Lees ookItalië boekt monsterzege in eerste oefenduel richting het EK

Hongarije – Cyprus 1-0

Met Frankrijk, Portugal en Duitsland in aantocht heeft Hongarije nog wel wat werk te verzetten. Want hoewel basisdebutant András Schäfer na een fraaie aanval over links na goed een half uur voor het enige doelpunt zorgde, leek de ploeg met een remise van het veld te stappen. Doelpuntenmaker Schäfer gaf namelijk een strafschop weg, maar het buitenkansje werd door Nemanj Nikolic niet verzilverd én dus bleef het 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen