'PSG pakt met Wijnaldum Barça terug voor Frenkie-streek'

4 juni 2021, 22:03   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 08:09

FC Barcelona pikte in 2019 Frenkie de Jong voor de neus van Paris Saint-Germain weg, toen de Fransen al een akkoord hadden met de Ajacied. Mogelijk doet de Franse topclub nu hetzelfde bij de Catalanen, maar dan met Georginio Wijnaldum. De Nederlander was al volledig rond met Barca, maar kan nu ook naar PSG en zou die aanbieding interessanter vinden.

Daar pakt ESPN vrijdagavond groots mee uit. Daarbij zou het gaan om een veel lucratievere aanbieding dan FC Barcelona deed en gezien de financiële situatie überhaupt kan doen. Wijnaldum en zijn management hadden al een akkoord bereikt met FC Barcelona, maar PSG dringt zich daar tussenin. Voorzitter Joan Laporta probeert transfervrije spelers met een laag basisloon te halen en daar hoge(re) prestatiebonussen aan te geven. 

Wijnaldum zou volgens het medium zelfs nu neigen naar de miljoenenaanbieding vanuit Parijs, ondanks dat hij met de club van Ronald Koeman al volledig akkoord was. Alleen de presentatie en de laatste handtekeningen ontbraken nog, maar dat was nog slechts een kwestie van tijd voordat alles rond was. In Catalonië lag weliswaar een driejarig aanbod, maar de financiële kant van de deal is in Frankrijk veel beter.

Lees ook'FC Barcelona troeft Paris Saint-Germain af in strijd om De Jong'

'Bronnen bij FC Barcelona geven aan dat er een flinke strijd gaande is om Wijnaldum en hebben twijfels over het voltooien van de transfer', schrijft ESPN over de deal. Het zal ongetwijfeld nog even duren, want vanuit het Nederlands elftal-kamp mag de aanvoerder geen medische keuring doen. Daardoor zal het nog even duren voor Wijnadlum gepresenteerd wordt: of dat nou in Parijs of Barcelona is. 

Frenkie-streek

In 2019 was PSG allesbehalve blij met de actie van FC Barcelona, dat De Jong met een speciale delegatie alsnog uit de handen van de Franse topclub wist te houden. De Nederlander wees Barcelona eerder nog af, maar toen de club voor de tweede keer alsnog groots uitpakte met een aanbieding, zei hij PSG alsnog af. Met deze actie neemt de nummer twee van Frankrijk van afgelopen seizoen wraak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen