Toeschouwer Virgil van Dijk mocht kleedkamer Oranje niet in

4 juni 2021, 21:54

Virgil van Dijk was afgelopen woensdagavond aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal. De captain zat op de tribune om zijn teamgenoten tijdens zijn vakantie in Portugal te ondersteunen, maar de man die normaliter de aanvoerder is van het Nederlands eltal mocht niet ook even de kleedkamer in.

De reden daarvoor is vrij simpel: namelijk corona. "Wij zitten in onze bubbel en Virgil moet daar volledig buiten blijven. Ook rond zo'n oefenpotje. Helaas", vertelt bondscoach Frank de Boer daarover tegenover het Algemeen Dagblad. De oefenmeester gaf eerder aan tijdens de persconferentie dat er wat hem betreft geen bezwaar was geweest als Van Dijk even in de kleedkamer was gekomen.

Volgens het AD was de captain zelf ook graag even komen buurten bij de teamgenoten, die zonder hem het eindtoernooi over anderhalve week starten. Maar door de coronaregels zijn externe mensen niet welkom rondom het Nederlands elftal. Alleen een praatje na het duel behoorde voor Van Dijk tot de mogelijkheden. Tijdens het EK wordt de mixed zone met journalisten bijvoorbeeld volledig digitaal afgewerkt.

Lees ook: Van Gaal breekt lans voor Frank de Boer: "Verdient het krediet"

Voor de media is de KNVB sowieso streng als het corona betreft. Binnen moeten de journalisten op drie meter van de spelers blijven, buiten is dat twee: maar in beide gevallen in elk geval meer dan de anderhalvemeter. Ook voor Van Dijk, die samen met Louis van Gaal op de tribune zat in Portugal, ging de bubbel dus niet open.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen