EK-debutant Finland blameert zich in laatste oefenwedstrijd

4 juni 2021, 19:59

Voor EK-debutant Finland kan het weleens een heel zwaar eindtoernooi worden in de komende weken. De ploeg van Eredivisieganger Thomas Lam verloor afgelopen week al kansloos van Zweden (2-0) en blameerde zich in eigen huis vrijdagavond tegen Estland (0-1). Door een rake pingel van Rauno Sappinen kwam er opnieuw een domper.

Lam bleef overigens negentig minuten op de bank bij Finland, dat sowieso veel B-spelers aan de aftrap had staan. Zo begon sterspeler Teemu Pukki op de bank, net als voormalig FC Twente-speler Frederik Jensen. Met Karol Mets (oud-NAC Breda), Henrik Ojamaa (oud-Go Ahead Eagles) en Leo Väisänen (oud-FC Den Bosch) stonden er sowieso veel voormalig Eredivionisten op het veld.

Zij zagen hoe Finland net als tegen Zweden niet tot scoren kwam. De laatste goal van de Finnen dateert uit maart, toen het gelijkspeelde tegen Oekraïne (1-1). Voor de laatste overwinning moeten we terug naar november vorig jaar, toen Bulgarije (1-2) werd verslagen. Dat was destijds overigens de vierde zege op rij, waarbij ook Frankrijk (!) en Ierland eraan moesten geloven. 

De goede vorm van Finland, dat voor het eerst in de historie aan het EK deelneemt, is met deze twee verloren oefenwedstrijden duidelijk verdwenen. De rake pingel betekent voor Estland de tweede zege op rij: drie dagen geleden werd Litouwen (0-1) verslagen en óók toen viel het doelpunt in de 59ste minuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen