CL-winnaar Chelsea pakt na Tuchel door op 'done-deal-day'

4 juni 2021, 19:11

Champions League-winnaar Chelsea heeft vrijdag een ware done-deal-dag gehad. Nadat trainer Thomas Tuchel beloond werd met een nieuwe verbintenis, kwam er ook op spelersgebied behoorlijk wat contractnieuws vanuit de club uit Londen.

Allereerst werd duidelijk dat de optie in het contract van Olivier Giroud (34) werd gelicht. De sterke spits was transfervrij en in verregaande gesprekken met AC Milan, maar Chelsea stak daar een stokje voor door de optie te lichten. Of hij later alsnog een transfer mag maken naar Italië en het (dus) vooral een financiële kwestie is, is nog onduidelijk. In elk geval ligt hij nog vast tot de zomer van 2022.

Dat geldt ook voor Thiago Silva (36), die in de finale van de Champions League nog met een blessure naar de kant ging. De ervaren verdediger kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en kende met 34 wedstrijden een prima seizoen namens The Blues, ondanks dat hij tegen Manchester City dus al vroeg naar de kant moest met een kwetsuur.

Ook uitgaande transfers

Verder werd duidelijk dat Chelsea niet verder gaat met reservekeeper Willy Caballero (39). De routinier heeft een aflopende contract, die definitief niet verlengd gaat worden - zo is naar buiten gebracht. Ook gaat de club afscheid nemen van verdediger Fikayo Tomori (23).

Lees ookChelsea beloont Tuchel na CL-winst met nieuw contract

De Canadees werd afgelopen seizoen verhuurd aan AC Milan en die club is zeer tevreden over de achterhoedespeler. De Italiaanse club gaat de koopoptie in de huurovereenkomst daarom lichten en betaalt zo'n 28,5 miljoen euro voor de diensten van Tomori. Die transfer is overigens de enige deal die vrijdag nog níet officieel bevestigd werd door de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen