Koeman 'opgelucht' na aanblijven bij FC Barcelona

4 juni 2021, 18:48

Ronald Koeman heeft vrijdagavond gereageerd op het feit dat zijn aanstelling bij FC Barcelona behouden blijft. De Nederlandse coach stond flink onder druk, maar is uiteindelijk de hand boven het hoofd gehouden voor preses Joan Laporta. De trainer is blij met het vertrouwen van de clubleiding, ondanks dat het moeizaam op gang kwam.

'Ik ben opgelucht te zeggen dat mijn spelers en staf zich volledig kunnen gaan concentreren op het nieuwe seizoen', schrijft hij op Twitter, over de recentelijke ontwikkelingen in Camp Nou. Heel lang leek Laporta op zoek te willen naar een nieuwe trainer: helemaal toen de voorzitter de aanval opende op Koeman, wiens gezondheid hij openlijk in twijfel trok en het management van de Nederlandse coach vol de tegenaanval inzette. 

'De laatste weken waren intens, maar ik ben blij dat president Joan Laporta zijn steun aan mij toegezegd heeft en de rust is wedergekeerd', blijft Koeman rustig op de laatste weken. 'De focus van iedereen binnen de club is hetzelfde: bouwen aan een winnend Barça en het vergaren van successen.' In die strijd heeft Koeman volgend seizoen in elk geval de beschikking over Eric García, Sergio Agüero en Emerson, die transfervrij naar Camp Nou kwamen. Vermoedelijk komen Georginio Wijnaldum en Memphis Depay daar ook snel bij. 

Lees ookSpaanse sportkranten: 'Koeman heeft gekregen wat hij verdient'

Koeman kende een rommelig eerste seizoen: de Copa del Rey werd weliswaar gewonnen, maar in de Champions League werd het voortijdig uitgeschakeld door Paris Saint-Germain en in de strijd om de landstitel ging het in de slotfase pijnlijk mis en ging Atlético Madrid er met de eindzege vandoor. Daardoor nam de kritiek op Koeman toe, maar de coach heeft de schifting ovefleefd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen