Promes over strafzaak: "Moet worden beoordeeld als voetballer"

4 juni 2021, 18:27   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 18:33

Quincy Promes heeft voor het EK van de komende zomer nog één keer tekst en uitleg gegeven over zijn situatie. De buitenspeler van het Nederlands elftal vecht tegen beeldvorming van buitenaf, bijvoorbeeld tegen de rol die hij speelde in een stafzaak, waarin hij wordt verdacht van het steken met een mes. "Ik word door mensen al als schuldig neergezet."

Dat vertelt Promes tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat is negativiteit en dat mag je niet raken als je bezig bent met het EK. Daar moet al mijn aandacht naartoe. Ik heb me puur gefocust op voetbal en dat is gelukt. Het beheerst zeker niet mijn leven", stelt Promes over de rechtszaak, die nog altijd boven zijn hoofd hangt. Maar dat hij om die reden naar Rusland zou zijn vertrokken, is volgens hem volstrekt onzin.

"Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was de kans niet zo groot geweest dat ik er nu bij was geweest dit EK. Alleen om die reden ben ik naar Rusland gegaan. Nergens anders om", beweert Promes, die zijn terugkeer bij Spartak Moskou als 'thuiskomen' beschouwt. Bij die club verdiende hij wel een plek in de EK-selectie van Frank de Boer, die hem in de interlandperiode daarvoor nog passeerde.

"Als mensen zeggen dat ik een twijfelgeval was, was dat gebaseerd op andere dingen. Zeker niet om mijn kwaliteiten als speler. Telkens als mijn naam valt, gaat het daarover en niet meer over mijn spel. Ik vind dat ik gewoon moet worden beoordeeld als voetballer", vindt Promes, die hoopt met zijn teksten duidelijkheid te scheppen en een einde te maken aan alle onrust rondom zijn persoon.

Lees ook'Promes moet slachtoffer steekpartij villa van 1

"Er staat een EK voor de deur, dat is iets heel groots voor de spelers en fans. Het team is deze maand het allerbelangrijkste en dan past het niet dat Quincy Promes steeds vragen over privézaken gaat zitten beantwoorden." De oud-Ajacied is bij Oranje om het EK te winnen. "We gaan voor de hoofdprijs. Maar eerst de poule maar eens doorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen