Koeman vol lof over Frenkie: "Bij beste 5 middenvelders"

4 juni 2021, 18:49

Ronald Koeman heeft de loftrompet gestoken over Frenkie de Jong. De oefenmeester, die aanblijft bij FC Barcelona en dus nog langer mag blijven samenwerken met zijn pupil, vindt de Nederlander een van de beste vijf middenvelders ter wereld. "Al zou ik niet zo gauw een speler weten die echt met Frenkie te vergelijken is."

Dat stelt Koeman tegenover Helden Magazine. "Kevin De Bruyne is ook een middenvelder met een grote drang naar voren, maar hij speelt nog aanvallender dan Frenkie. Bij Manchester City draait alles om De Bruyne en bij ons komt Messi op de eerste plaats. Frenkie moet beseffen dat hij naast Messi een van de bepalende spelers is van Barcelona", legt Koeman de rol van de oud-Ajacied uit. Volgens de coach hebben ze een goede band.

"Messi heeft heel veel verstand van voetbal en ziet na één training wie goed is en wie niet. Het is logisch dat zo'n absolute topspeler een klik heeft met goede spelers en die had hij ook meteen met Frenkie", aldus Koeman. "Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat Frenkie ervoor zorgt dat Messi kan uitblinken." Dat laatste was voor de komst van Koeman veel minder het geval. 

"Toen ik coach werd van Barcelona, heb ik hem gezegd dat hij letterlijk een stap voorwaarts moest maken. Dat hij niet alleen moest meespelen, maar ook belangrijk moest zijn. Hij speelde afgelopen seizoen aanvallender, met Sergio Busquets in zijn rug. Frenkie speelt verder van de eigen goal dan hij ooit heeft gedaan", zei Koeman, die De Jong alleen centraal achterin posteerde als dat in het belang van het team was.

Mede daardoor kwam de Nederlandse middenvelder tot meer assists en meer doelpunten, maar dat kan volgens Koeman nog steeds groeien. "Hij blijft na bijna elke training nog wat langer op het veld om af te werken op het doel. Hij heeft zowel rechts als links een goed schot. Frenkie moet gaan voelen hoe leuk scoren is. Want wat is het leukste van voetballen? Doelpunten maken, toch?", stelt Koeman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen