'AZ oriënteert zich bij FC Twente voor de opvolging van Wijndal'

4 juni 2021, 17:07

De kans is groot dat Owen Wijndal in de komende transferwindow vertrekt bij AZ en de Alkmaarders houden Jayden Oosterwolde (20) in de gaten als mogelijke vervanger van de EK-ganger. Max Huiberts zou contact hebben gezocht met FC Twente's technisch directeur Jan Streuer om te kijken wat de mogelijke opties zijn.

Dat vertelt RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing althans in een tv-programma op de regionale zender. AZ heeft belangstelling voor de doorgebroken linksback, maar dat zou vooralsnog vooral oriënterend zijn. Er zou wel al zijn gesproken over Oosterwolde. "Zonder dat het direct meteen concreet is", aldus Van Wissing over de interesse vanuit Alkmaar.

FC Twente zou middenvelder Thijs Oosting interessant vinden als ruilmiddel voor Oosterwolde. De 21-jarige geboren Drent werd in het afgelopen half jaar verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij met drie assists en vier doelpunten een uitstekende indruk maakte. Wel krijgt hij overigens aan het begin van volgend seizoen eerst een nieuwe kans in de voorbereiding onder Pascal Jansen.

Lees ookOuwejan verlengt contract en gaat meteen weer weg bij AZ

Qua linksachters zal AZ bij een vertrek van Wijndal, die vermoedelijk niet naar Ajax gaat als Huiberts woord houdt, wel de markt op moeten. De international van het Nederlands elftal is de enige échte linksback die Jansen in zijn selectie heeft.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen