EK-Glazen Bol: Benzema leidt Frankrijk naar volgend succes

5 juni 2021, 18:00   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 16:10

De start van het Europees kampioenschap nadert: de eerste wedstrijd komt steeds dichterbij en de voorbereiding is in volle gang. Welk land gaat verrassen, welk land valt tegen en wie gaat er uiteindelijk met de felbegeerde beker aan de haal? FCUpdate.nl blikt in de Glazen Bol-serie vooruit met redacteurs en vandaag in deel III: hoofdredacteur Vincent Houttuin.

Oranje: vallen de puzzelstukjes nog goed?

Met nog iets meer dan een week te gaan heeft Frank de Boer zijn EK-puzzel nog niet gelegd. Dat voorspelt weinig goeds. Maar een team kan in een toernooi groeien en de groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië zal wel worden doorgekomen. Wil Oranje ook in de knock-outfase een kans maken, dan moeten alle puzzelstukjes snel op de juiste plaats vallen. En om kans te maken op de Europese titel is een flinke portie geluk nodig, want een land of zes heeft simpelweg een sterkere selectie.

{image[348250][right-half][]}Winnaar: Frankrijk

Zelfs het B-elftal van Frankrijk zou een van de favorieten zijn om de Europese titel te winnen. De keuze is reuze voor Didier Deschamps, die op elke positie een topspeler kan neerzetten. Het spel van de Fransen is de afgelopen jaren niet altijd even overtuigend geweest, maar met zoveel individuele kwaliteit hoeft dat ook niet. En dan is Karim Benzema ook weer terug bij Les Bleus… Ja, Frankrijk gaat zich net als in 2016 en 2018 plaatsen voor de finale van een eindronde. En de tegenstander moet dan van goede huize komen om de Fransen van de titel af te houden.

Tegenvaller: Kroatië

Eigenlijk verkeert Kroatië sinds de verloren WK-finale in 2018 niet in grootse vorm. In 2020 en 2021 wonnen de Kroaten slechts vier van de twaalf interlands. Dinsdag werd in de eerste oefenwedstrijd richting het EK teleurstellend gelijkgespeeld tegen Armenië. Het zou zomaar kunnen dat de poulefase dit toernooi het eindstation voor Kroatië wordt. Engeland heeft goede papieren om groepswinnaar te worden en Tsjechië en Schotland zijn tegenstanders die de Kroaten zomaar van plek twee/drie af kunnen houden.

{image[348337][right-half][]}Verrassing: Denemarken

Drie overtuigende overwinningen in de WK-kwalificatie (waaronder een 4-0 overwinning tegen Oostenrijk) en een knap 1-1 gelijkspel tegen Duitsland: Denemarken is klaar voor het EK. In een groep met België, Rusland en Finland zullen de Denen waarschijnlijk met de Russen strijden om de tweede plaats, al moet men niet gek opkijken als de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand ook de Rode Duivels onder zich weet te houden. Met topkeeper Kasper Schmeichel onder de lat, Simon Kjaer en Pierre-Emile Højbjerg in de as en creatieve spelers als Christian Eriksen en Yussuf Poulsen kan Denemarken het zomaar heel goed doen op het EK.

Topscorer: Karim Benzema

Misschien dat de wens de vader van de gedachte is, maar het zou een prachtig verhaal zijn als Karim Benzema topscorer van het toernooi wordt. En waarom ook niet? De door Deschamps teruggehaalde spits is immers de aanvalsleider van de (op papier) beste ploeg op het EK. Bij zijn rentree tegen Wales miste Benzema een strafschop en raakte hij de paal, waardoor hij ongetwijfeld alleen nog maar meer gebrand is om zichzelf te laten zien.

Deze speler maakt het eerste doelpunt: Burak Yilmaz

Dit land blijft zonder punten: Hongarije

Topscorer Oranje: Memphis Depay

Beste speler van het toernooi: Karim Benzema

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen