Transferweekje: schoonmaak Barça, Atalanta op Eredivisie-tour

5 juni 2021, 16:26

De transfermarkt opent binnenkort weer en clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Koeman kan doorselecteren

De schoonmaak bij FC Barcelona kan beginnen nu er duidelijkheid is over de toekomst van Ronald Koeman. De Nederlandse trainer kreeg deze week te horen dat hij mag blijven, wat voor de ene speler beter nieuws is dan voor de ander. AS schreef eerder al dat Koeman een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385093/koeman-heeft-zwarte-lijst-met-negen-overbodige-spelers/,_blank,'zwarte lijst'] met overbodige spelers heeft. Daarop staan de namen van Junior Firpo, Matheus Fernandes, Miralem Pjanic, Neto Murara, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Francisco Trincao and Riqui Puig. Twee van hen zijn inmiddels hard op weg naar de uitgang. Zo wordt Pjanic gelinkt aan [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385296/goed-nieuws-fc-barcelona-de-club-wordt-snel-verlost-van-pjanic/,_blank,een terugkeer naar Juventus] en lijkt Firpo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385567/koeman-kan-bijna-eerste-naam-van-zwarte-lijst-schrappen/,_blank,op weg naar AC Milan]. Daar tegenover staat de komst van Sergio Agüero, Eric García en Emerson, terwijl naar verwachting binnenkort ook Memphis Depay en Georginio Wijnaldum worden gepresenteerd.

{image[347360][right-half][]}Ajax' achterhoede

Wat staat er achterin te gebeuren in Amsterdam? Door de doorbraak van Jurriën Timber en Devyne Rensch kan er weleens iets veranderen. Perr Schuurs staat in de belangstelling van Napoli en mag mogelijk vertrekken, maar vooralsnog vinden ze hem in Italië te duur. Noussair Mazraoui zou hoge salariseisen hebben en kan voor het juiste bedrag mogelijk weg. Dat geldt voor Nicolás Tagliafico al langer, terwijl Kjell Scherpen normaliter spoedig officieel vertrekt naar Engeland. Max Huiberts zette anderzijds afgelopen week hoogstpersoonlijk een streep door de interesse in Owen Wijndal. Daar tegenover staat de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385437/ajax-bereikt-akkoord-en-koopt-clean-sheet-koning-gorter/,_blank,bijna afgeronde deal van Jay Gorter] en de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385533/ajax-waagt-nieuwe-poging-voor-rav-van-den-berg/,_blank,interesse in PEC Zwolle-talent Rav van den Berg]: hoe gaat het eruit zien?

Veel rumoer op de Oranje-vleugels

Wat staat er te gebeuren met de vleugels van (Jong) Oranje? De onrust rondom Steven Berghuis is bekend, Memphis Depay is transfervrij. Maar ook in de groep daarachter staat veel te gebeuren. Volgens TEAMtalk heeft Lille OSC interesse in de het Championship ontgroeide Arnaut Danjuma. De toekomst van Justin Kluivert is eveneens nog onduidelijk: RB Leipzig kan hem inlijven, AS Roma kan hem houden en volgens L'Équipe heeft ook Olympique Marseille interesse. Verder gaf Max Huiberts in een interview aan dat hij verwacht dat speler als Calvin Stengs in de komende transferperiode zomaar eens een transfer kunnen gaan maken.

Atalanta op Eredivisie-tour

Het contingent Nederlandse spelers bij Atalanta wordt mogelijk nog wat groter. De kans is aanwezig dat Marten de Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en (halve Nederlander) Robin Gosens binnenkort een nieuwe landgenoot kunnen verwelkomen. De club uit Bergamo heeft zijn pijlen namelijk gericht op Jerdy Schouten (voormalig ADO Den Haag, Telstar en Excelsior), die veel indruk maakt bij Bologna. Maar ook Calvin Stengs is in beeld bij Atalanta. Volgens La Gazzetta dello Sport gaat de Italiaanse club pas een serieuze poging wagen voor de AZ-aanvaller als Jérémie Boga (Sassuolo) niet haalbaar blijkt te zijn. En dan is er nog Gabriel Gudmundsson van FC Groningen. De linkervleugelverdediger van is weliswaar geen Nederlander, maar volgens Voetbal International wel de volgende speler met een Eredivisie-heden of -verleden die in de belangstelling van Atalanta staat.

{image[348177][right-half][]}Napoli wil Eredivisie-verdediger

Niet alleen Atalanta, maar ook Napoli kijkt rond in de Eredivisie. De Zuid-Italiaanse club hoopt de opvolger van de vertrokken Nikola Maksimovic bij Ajax of Feyenoord weg te halen. Scouts bekeken deze week Perr Schuurs tijdens het EK Onder-21. Ondanks dat de 21-jarige verdediger dit seizoen zijn basisplaats kwijtraakte aan Jurriën Timber, staat hij er internationaal goed op. Schuurs is echter [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385589/napoli-wil-schuurs-liever-dan-senesi-maar-hij-is-nu-nog-te-duur/,_blank,waarschijnlijk te duur], vertelde de Italiaanse sportjournalist Ciro Venerato vrijdag bij Radio Kiss Kiss. Marcos Senesi is ook in beeld bij Napoli, maar hij staat niet bovenaan het lijstje. De centrumverdediger van Feyenoord staat naar verluidt ook in de belangstelling van AC Milan, terwijl er ongetwijfeld nog meer clubs hem op de korrel hebben.

Messi en Ronaldo

Waar voetballen de Grote Twee volgend seizoen? Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben vooralsnog geen duidelijkheid verschaft over hun toekomst. Over een kleine maand heeft Messi zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden. Het heeft er echter alle schijn van dat de Argentijnse ster zijn contract bij FC Barcelona 'gewoon' gaat verlengen. De komst van Sergio Agüero kan worden beschouwd als zoethoudertje voor Messi, die een voorstel van Barça in beraad heeft. Ronaldo hintte onlangs op een vertrek bij Juventus. Hij wordt steeds vaker gelinkt aan Paris Saint-Germain, een van de weinige clubs die hem kan betalen. Massimiliano Allegri, de nieuwe trainer van Juventus, zou een vertrek van de Portugees in elk geval niet tegenhouden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen